Picasso-middag voor de jeugd bij Stedelijk Museum Alkmaar

Momenteel is de tentoonstelling ‘Picasso in Holland’ te zien in het Stedelijk Museum  Alkmaar. Op woensdag 20 juli verzorgt kinderboekenauteur en kunstkenner Manon Berns om 14.00 uur een Picasso-middag voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. De tentoonstelling wordt gezamenlijk bezocht. Er zal worden voorgelezen uit Blockbusters. Het Picasso Mysterie en er zal een heuse Picasso Quiz worden gehouden. Toegang is gratis.
 
Picasso Quiz
Hou je van spannende verhalen en mysteries oplossen? Dan is deze Picasso Quiz iets voor jou. Schrijfster Manon Berns leest eerst voor uit haar boek Blockbusters. Het Picasso Mysterie en daarna bekijk je de tentoonstelling. Vervolgens strijden verschillende teams tegen elkaar in de Picasso Quiz en kom je van alles te weten over de Blockbusters, Picasso en zijn schilderijen. De quiz duurt ongeveer een uur en is toegankelijk voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Voor jongere kinderen zijn kleur- en knipplaten aanwezig. Je kunt je aanmelden via info@museumalkmaar.nl
Picasso in Holland
Tot en met 28 augustus 2016 laat het Stedelijk Museum Alkmaar de werken zien die Picasso tijdens zijn verblijf in Nederland vervaardigde. In de zomer van 1905 verbleef de jonge Pablo Picasso enkele weken in Noord-Holland. Hoewel hij hier maar kort was, is deze vakantie wel van betekenis geweest voor zijn kunstenaarschap. Niet eerder werden de beroemde schilderijen ‘La belle Hollandaise’ uit Australië en ‘Les trois Hollandaises’ uit Parijs herenigd.
De Blockbusters. Het Picasso mysterie

De Blockbusters. Het Picasso mysterie

Het Picasso Mysterie

Bij uitgeverij Kluitman is de serie ‘Blockbusters’ verschenen. De boeken gaan over de elfjarige Storm en zijn beste vriend Jimi. Samen vormen zij de Blockbusters: een geheim genootschap van twee heel nieuwsgierige ontdekkers. In Het Picasso Mysterie vermoeden de Blockbusters dat het beroemde schilderij ‘De jongedames van Avignon’ van Picasso uit het restauratieatelier van Storms moeder gestolen gaat worden. Hun speurtocht naar de dader leidt hen helemaal tot in Parijs.
Manon Berns

Kunst zit Manon Berns in het bloed. Zo werkte zij voor Museum Kranenburgh, had zij haar eigen galerie en is zij een fervent kunstverzamelaar. Met het schrijven van de serie Blockbusters combineert zij haar liefde voor taal en kunst. Manon: ‘Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar zeker niet saai. Dit was dan ook een van de redenen om de Blockbusters-serie te schrijven, met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol.’

  • Gerelateerde berichten
  • Reacties
 

Uitgeverij Kluitman en Museum Boijmans Van Beuningen presenteren samen jeugdboek

Lees meer

 

Kluitman start ‘Dan Brown-achtige serie’ van Nederlandse bodem

Lees meer