Indrukwekkende jeugdroman van Mariska Overman verschijnt begin mei


Van Mariska Overman (o.a. Eindspel) verschijnt bij uitgeverij Kluitman de indrukwekkende jeugdroman De zomer die alles was (10+), een aangrijpend verhaal over vriendschap en verlies. De prachtige coverillustratie is van Esther Leeuwrik. De zomer die alles was is vanaf 3 mei verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

De zomer die alles was gaat over de eigenzinnige Puca. Het is een verhaal over volwassen worden en afscheid nemen, maar ook over het leven en alles wat dat zo bijzonder maakt.
Uitgever Mariska Budding: ‘Bij het lezen van de eerste hoofdstukken waren we meteen verkocht. We konden niet wachten om ook de rest van het manuscript te lezen. Mariska Overman heeft een tijdloos verhaal gecomponeerd, dat de lezer nog lang bij zal blijven.’

DE ZOMER DIE ALLES WAS
Zes weken moet de 12-jarige Puca zien te overbruggen. Zes weken voor ze naar de middelbare mag. Het lijkt wel een eeuwigheid te duren. Hoe zorgt ze ervoor dat de tijd sneller gaat? En kan dat eigenlijk wel?

Maar tijd krijgt een heel andere betekenis als Puca Rover ontmoet. Opeens mogen die zes weken zo lang mogelijk duren. Vooral omdat ze niet weten hoeveel tijd hij nog heeft…

MARISKA OVERMAN
Mariska Overman (1970) woont en werkt in Hengelo. Ze is van oorsprong docent Filosofie en Levensbeschouwing. Samen met haar man ontwikkelde ze een kaartspel voor kinderen om de dood bespreekbaar te maken. Schrijven is haar grote passie. In 2017 debuteerde ze met de thriller Hoofdzaak en van haar laatste thriller Noorderlicht werden de filmrechten verkocht aan Dutch FilmWorks. In het voorjaar verscheen in de novellereeks Eindspel.

Kijk hier voor meer informatie over De zomer die alles was.