Bestsellerauteur Mel Wallis de Vries vertaalt eerste boek in serie Horrorland graphic novels


De meest succesvolle Nederlandse jeugdthrillerauteur Mel Wallis de Vries gaat het eerste boek in de serie Horrorland graphic novels vertalen voor uitgeverij Kluitman. De vertaling van The Sleepover wordt haar vertaaldebuut.

Als zesjarig meisje riep Mel Wallis de Vries al dat ze schrijfster wilde worden. In 2005 is haar eerste jeugdthriller gepubliceerd, die meteen een groot succes werd. In de afgelopen jaren groeide Mel Wallis de Vries uit tot de meest bekroonde jeugdauteur van Nederland. Mel heeft met haar jeugdthrillers zeven keer de Prijs van de Jonge Jury gewonnen, wat nog nooit eerder is voorgekomen. Haar boeken zijn razend populair, en vlot en realistisch geschreven. In 2019 werd Mel ambassadeur van de Jonge Jury. Meerdere boeken zijn voor het theater bewerkt en Vals is verfilmd. Mels boeken worden in verschillende landen uitgegeven. The Sleepover is haar vertaaldebuut.

DE HORRORNACHT (THE SLEEPOVER)
Geschreven en geïllustreerd door Michael Regina
Als de familie Russo terugkeert van vakantie en ontdekt dat hun oppas, Ruby, is overleden, komt dat nieuws vooral bij Matt erg hard aan. Zijn vrienden proberen om hem af te leiden met een avond vol junkfood en horrorfilms. Maar hun plannen worden verstoord door de komst van de nieuwe oppas. Matt voelt direct dat er iets niet klopt. Heeft hij te veel enge films gekeken of is zijn nieuwe oppas écht een monster?

De horrornacht is de eerste in de nieuwe reeks Horrorland graphic novels en verschijnt in januari 2025.

Van de Horrorland-serie zijn er inmiddels ruim 40.000 exemplaren verkocht.