NIEUWS

Grappige gids verschijnt over het geheime leven van dieren
14-01-2021

Volgende week verschijnt de grappige, geïllustreerde gids Het geheime leven van dieren bij uitgeverij Kluitman. Een vrolijk en informatief boek voor jong en oud, vol met onverwachte feiten en verborgen vindingrijkheid uit het dierenrijk. De vertaling is van Jan Paul Schutten.

Het dierenrijk zit vol met verrassingen en hoe meer we ontdekken, hoe meer we erachter komen hoe vindingrijk en creatief dieren kunnen zijn. Sommige zijn zo slim of handig dat je het bijna niet kunt geloven. Wist je bijvo...

lees meer
Twee prachtige nieuwe paardenboeken verschijnen in februari bij uitgeverij Kluitman
11-01-2021

In februari brengt uitgeverij Kluitman weer twee prachtige paardenboeken uit. Eerst verschijnt van de populaire serie Heartland een bind-up met daarin Alleen verder en Na de storm. Daarna volgt het non-fictieboek Alles over paarden, voor iedereen die van paarden houdt! Uitgeverij Kluitman staat bekend om haar vele succesvolle paardenboeken en -series. Wie van paarden en lezen houdt, kan heerlijk wegdromen bij de verhalen van de Soul Riders, Manege de Zonnehoeve, de Gouden paarden en vele andere..........

lees meer
Download gratis lesbrieven bij deze Kluitman-titels
13-12-2020


Wist je dat er bij verschillende Kluitman-boeken gratis lesbrieven beschikbaar zijn? Ideaal voor leerkrachten om met hun klas in gesprek te gaan over een boek, maar ook leuk voor thuis!

Rouw en afscheid nemen: Alles wat was van Stine Jensen (9+)
Alles wat was gaat over afscheid. Afscheid nemen van een persoon, een situatie, een huisdier, een plek… Alle kinderen krijgen ermee te maken, maar hoe ga je ermee om?
>Download hier de lesbrief bij Alles wat was (gratis).

Gezinsdynamiek: Hoe voed ik mij.........

lees meer
Deze boeken verschijnen bij Kluitman in het voorjaar van 2021
10-11-2020

Natuurlijk verschijnen er bij Kluitman komend voorjaar weer superleuke nieuwe Bobbi,- AVI- en paardenboeken. Maar er is meer!

De club van ons, bijvoorbeeld; een prachtig geïllustreerd invulboek van bestsellerauteur Chariva. Nieuwe spannende novelles van gerenommeerde auteurs als Juultje van de Nieuwenhof en Chinouk Thijssen. Een nieuw deel in de kunstthriller-serie 'De Blockbusters'. Het eerste deel van een voetbalserie voor meisjes. Een kaartenbox van Stine Jensen en meer ... veel meer!

 >> Nie.........

lees meer
Bestsellerauteur Chariva komt voorjaar 2021 met koesterboek voor ouder en kind
09-11-2020

In het voorjaar van 2021 verschijnt bij uitgeverij Kluitman De Club van Ons, een prachtig uitgevoerd koesterboek voor ouder en kind, bedacht en geschreven door bestsellerauteur Chariva (Sinterklaas voor grote kinderen), met illustraties van Silvana, van Studio Silvana.

De Club van Ons is een heel speciaal verbond. De leden leren elkaar écht kennen. En dit boek is waar ze elkaar ontmoeten. Maar wel in het geheim. Want De Club van Ons is alleen voor leden. En die leden… dat zijn moeder en zoon, ...

lees meer
Marcel van de Ven snijdt actuele jeugdproblematiek aan in zijn jeugdboekendebuut Onder de radar
03-11-2020

Eind november verschijnt bij uitgeverij Kluitman Onder de radar (11+), het jeugdboekendebuut van de voormalig rechercheur Marcel van de Ven (o.a. bekend van het televisieprogramma 'Hunted'). Het boek bevat een spannende en actuele mix van fictie en non-fictie en is gebaseerd op zijn ervaringen met actuele jeugdzaken.

Naast een spannend en actueel verhaal geeft Onder de radar jongeren belangrijke informatie: hoe ga je om met groepsdruk? Wat is sexting? En wat moet je doen als je een geheim hebt da...

lees meer