NIEUWS

Indrukwekkende jeugdroman van Mariska Overman verschijnt begin mei
08-04-2024

Van Mariska Overman (o.a. Eindspel) verschijnt bij uitgeverij Kluitman de indrukwekkende jeugdroman De zomer die alles was (10+), een aangrijpend verhaal over vriendschap en verlies. De prachtige coverillustratie is van Esther Leeuwrik. De zomer die alles was is vanaf 3 mei verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

De zomer die alles was gaat over de eigenzinnige Puca. Het is een verhaal over volwassen worden en afscheid nemen, maar ook over het leven en alles wat dat zo bijzonder maakt.
Uitgever...

lees meer
Stine Jensen: 'De boeken die Peeters opnoemt zijn geen ‘boekjes’ of ‘flutboekjes’, het zijn allemaal kinderboeken.'
04-04-2024

In Vrij Nederland staat deze maand een literair profiel over mij door Carel Peeters, hij schrijft dat “…Jensen zo’n zestig Lieve Stine-achtige boeken en boekjes heeft geschreven met titels als Vriendschap is alles, Troostfilosofie, Alles over wie ik ben, Alles wat ik voel, Inspiratiekaarten voor omgaan met gemis, rouw en afscheid, enzovoorts. Hier is een filosofische heelster aan het woord als eerste hulp bij faalangst, een gesprek voeren, je gevoelens leren kennen, echte vrienden willen h...

lees meer
Gezocht: de grootste Kameleonfan
25-03-2024

Is ‘Hielke’ of ‘Sietse’ jouw middle name en verzamel je alles wat met de bekende broers Klinkhamer te maken heeft? Misschien ben jij dan wel de grootse Kameleonfan van Nederland en België. Een wapenfeit dat je dit jaar mooie prijzen kan opleveren!

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat het eerste Kameleon-boek verscheen. Uitgeverij Kluitman viert dat met een speciale jubileumuitgave van dit boek, die komende zomer verschijnt.

Fantastisch prijzenpakket
Maar dat is nog niet alles: K...

lees meer
Alles wat (niet) mag van Stine Jensen & Ellie Lust verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en China
25-03-2024

Na het buitenlandse succes van de bij uitgeverij Kluitman verschenen filosofische kinderboeken van Stine Jensen, is haar nieuwste boek ook verkocht aan het buitenland.

Alles wat (niet) mag, dat ze samen met Ellie Lust schreef, is verkocht aan Duitsland, Zuid-Korea en China. De prachtige illustraties in dit boek over goed en fout zijn van Marijke Klompmaker.

Een overzicht van de verkochte buitenlandse rechten:

  • Alles wat (niet) mag – Duitsland, Zuid-Korea, China
  • Lieve Stine, weet jij het? ...
  • ...
lees meer
Na verkoopsucces van 'Horrorland' start Kluitman met 'Horrorland graphic novels'
18-03-2024

Uitgeverij Kluitman startte een paar jaar geleden als eerste Nederlandse kinderboekenuitgever met een nieuwe horrorboekenlijn voor 10+: ‘Horrorland’. Daarmee was er een waardige opvolger van de populaire horrorserie ‘Kippenvel’ uit de jaren 90 (meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht in Nederland). Inmiddels zijn er 11 titels verschenen en 40.000 exemplaren verkocht. Tijd om deze succesvolle horrorlijn uit te breiden met iets nieuws: Horrorland graphic novels.

Kluitman-uitgever Mariska B...

lees meer
In april verschijnt 'Het superleuke Koen Kampioen voetbal doeboek'!
14-03-2024

In de zomer van 2014 hoeft geen enkele voetbalfan zich te vervelen, want in april verschijnt bij uitgeverij Kluitman Het superleuke Koen Kampioen voetbal doeboek van Fred Diks!

Het doeboek zit vol met puzzels, (invul)verhalen, quizzen én een interview met Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer. Het doeboek is vanaf 18 april overal verkrijgbaar.

HET SUPERLEUKE KOEN KAMPIOEN VOETBAL DOEBOEK
Test je voetbalkennis, doe allerlei leuke quizzen, ga stuk om de beste voetbalmoppen en onmogelijke dilemma’s...

lees meer