NIEUWS

Waargebeurd oorlogsverhaal (10+) van de Nederlandse Willem (87) verschijnt bij Kluitman
25-01-2022

In maart verschijnt bij uitgeverij Kluitman De tulpenjongen van de Zweedse auteur Christina Wahldén. De tulpenjongen is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse Willem (Wim in het boek), die net als zo’n 10.000 andere kinderen van 8 tot 12 jaar oud na de Tweede Wereldoorlog naar Zweden werd gestuurd om daar aan te sterken. Dit betreft een stukje geschiedenis waar nog niet veel over geschreven is.

DE TULPENJONGEN
Het is herfst 1945. De oorlog is net voorbij en de elfjarige Wim m...

lees meer
De spannende horrortitel Kamer 333 verschijnt in februari bij uitgeverij Kluitman
19-01-2022

Na het succes van de eerste drie horrorboeken komt uitgeverij Kluitman dit voorjaar met de vierde titel in de serie Horrorland: Kamer 333 (10+), geschreven door K.R. Alexander. Een spannend verhaal over een verlaten hotel dat toch niet helemaal verlaten lijkt te zijn. Na het jarenlange succes van de Kippenvel-serie (meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht in Nederland), is Kluitman vorig jaar gestart met de spannende serie Horrorland, voor lezers vanaf 10 jaar.

KAMER 333
Na het overlijden van haar ...

lees meer
Aangrijpende queer-roman van Nadine Swagerman verschijnt in februari bij uitgeverij Kluitman
18-01-2022

Op 14 februari verschijnt bij uitgeverij Kluitman de nieuwe, aangrijpende YA-roman van Jonge Jury Debuutprijswinnaar Nadine Swagerman. Aan de andere kant van geluk is een verhaal over rouw, angst en verdriet, over vriendschap en groei, maar vooral een verhaal over liefde.

AAN DE ANDERE KANT VAN GELUK
Isa en Gwen hebben ieder hun eigen reden om hulp te zoeken. Isa rouwt om het verlies van haar broer Felix en bij Gwen thuis is de situatie onhoudbaar geworden door de scheiding van haar ouders. De mei...

lees meer
Vijfde deel in hilarische Ninja Kid-serie verschijnt in februari bij uitgeverij Kluitman
13-01-2022

In februari verschijnt bij uitgeverij Kluitman het vijfde deel in de populaire Ninja Kid-serie, geschreven door Anh Do. In Gekloond! komen Nelson en Kenny wederom in allerlei gekke situaties terecht. Van de Ninja Kid-serie zijn er in Nederland meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

GEKLOOND!
Oma heeft iets geniaals bedacht om de geheime identiteit van Nelson en Kenny te verhullen: ninjaklonen! Zo kunnen Nelson en Kenny op twee plekken tegelijk zijn als ze in actie moeten komen als de Ninja Kid en H...

lees meer
Nieuwe trilogie in succesvolle Soul Riders-reeks verschijnt in februari
11-01-2022

Na het succes van de eerste Soul Riders-trilogie (meer dan 25.000 exemplaren verkocht) verschijnt er nu bij uitgeverij Kluitman een nieuwe, spannende en magische trilogie over de vier Soul Riders. Het eerste deel, Verraad op Jorvik, wordt eind februari verwacht.

Lisa, Anne, Alex en Linda hebben het eiland Jorvik achter zich gelaten en zijn ieder hun eigen weg gegaan. Wanneer ze geconfronteerd worden met slechte voortekens, besluiten ze dat het tijd is om weer samen te komen. Ze krijgen visioene...

lees meer
Manon Berns schrijft kinderboek 'Stoere verhalen over kunst' voor Kluitman
22-12-2021

Auteur Manon Berns komt met een nieuw toegankelijk kinderboek over kunst dat bij uitgeverij Kluitman gaat verschijnen. Berns is bekend van de Blockbusters-serie (10+), waarvan er inmiddels 6 delen zijn verschenen. In 2022 komt er een nieuw boek voor een jongere leeftijd: Stoere verhalen over kunst (inclusief leuke weetjes en vragen!), is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Gemiddeld kijken mensen 28 seconden naar een kunstwerk. Best kort als je bedenkt da...

lees meer