NIEUWS

Opsporingsdeskundige Marcel van de Ven (van o.a. 'Hunted') tekent voor jeugdboek bij Kluitman
20-05-2020

Marcel van de Ven heeft getekend voor een jeugdboek bij uitgeverij Kluitman. Bij het grote publiek is Marcel bekend van tv-programma’s als ‘Hunted’, ‘Ontvoerd’ en ‘Op de vlucht’. Zijn jeugddebuut Onder de radar verschijnt dit najaar. Onder de radar is bedoeld voor jeugd van 11 jaar en ouder.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Marcel zit vol spannende verhaal-ideeën, die heel interessant zijn voor jongeren én volwassenen. Welke sporen laat je na, en is het echt mogelijk om on...

lees meer
'Het vegetarische kinderkookboek' verschijnt in juni bij uitgeverij Kluitman
19-05-2020

In juni verschijnt Het vegetarische kinderkookboek bij uitgeverij Kluitman. Het boek staat vol lekkere, gezonde én simpele recepten zonder vlees of vis. Ideaal voor de jonge keukenprinsjes en -prinsesjes!

Vegetarisch eten wordt steeds populairder en in dit nieuwe kinderkookboek staat alle informatie die de jonge chef nodig heeft om de lekkerste gerechten te maken zonder vlees of vis. Met de vrolijke afbeeldingen en handige tips wordt vegetarisch koken leuk én lekker.

Stap voor stap-recepten
Het v...

lees meer
Alan Gratz over schrijven voor jongeren: 'Je moet eerlijk zijn over wat er is gebeurd'
11-05-2020

Alan Gratz schrijft spannende en avontuurlijke boeken voor jongeren waarin grote thema's centraal staan, zoals de beide wereldoorlogen en vluchtelingenproblematiek. Ooit was hij docent Engels, en er gaat dan ook veel research en denkwerk in zijn boeken zitten. Het Hebban Team interviewde de succesvolle jeugdboekenauteur.

De Amerikaanse Alan Gratz (1972) heeft inmiddels 16 boeken op zijn naam, waarvan er vijf naar het Nederlands vertaald zijn. Bij ons brak hij door met De jongen die tien concentr...

...

...............

lees meer
'Jaloers', het zomerse meidenboek over vriendschap, vertrouwen en verraad, verschijnt in juni
11-05-2020

In juni verschijnt bij uitgeverij Kluitman het jeugddebuut van Annette van ’t Hull: Jaloers. Een spannend verhaal over een veranderende vriendschap, rivaliteit en jongens die meer willen dan jij. Jaloers is hét zomerboek voor meiden van 12+.

Andra vindt het helemaal niet meer gezellig op school. Ze mist haar bestie Selina, die naar de gymnasiumklas is gegaan. Gelukkig is het bijna zomervakantie en mag Andra met Selina en haar familie mee naar een camping in Italië. Dan wordt alles weer zoals ...

lees meer
In het nieuwste Bobbi-boek gaat Bobbi naar de speeltuin
30-04-2020

Begin mei verschijnt bij uitgeverij Kluitman het nieuwe Bobbi-boek Bobbi naar de speeltuin, geschreven en getekend door Monica Maas.


In Bobbi naar de speeltuin neemt mama Bobbi mee naar de speeltuin. Ella mag ook mee. Samen kunnen ze heerlijk spelen. Van de glijbaan, op de -schommel, wat gaan ze hard!


Bobbi is een erg populair beertje. Bij uitgeverij Kluitman zijn al meer dan veertig boeken over hem verschenen, en in totaal werden daar al bijna twee miljoen exemplaren van verkocht. Begin mei ...

lees meer
Ontdek samen met Ava hoe katten de populairste dieren van het internet werden in Ava en het gesponnen poezenweb
30-04-2020

ALKMAAR – In juni verschijnt bij uitgeverij Kluitman Ava en het gesponnen poezenweb, geschreven door Marieke Poelmann. Waarom zijn katten de populairste dieren van het internet? Samen met Ava ontdek je hun geheim! Een geweldig avontuur met veel hilarisch herkenbaar kattengedrag, voor kinderen vanaf 9 jaar.  

AVA EN HET GESPONNEN POEZENWEB
Ava is helemaal gek op katten. Het allerliefst zou ze er zelf een willen hebben, maar haar moeder is allergisch. Onderweg naar school komt ze een bijzondere...

lees meer