NIEUWS

Voetbalpersonality Rocky Hehakaija ere-jurylid bij schrijfwedstrijd uitgeverij Kluitman
17-02-2020

ALKMAAR – Uitgeverij Kluitman onthult met trots dat de mysteryguest die plaatsneemt als jurylid voor de Kluitman schrijfwedstrijd niemand minder is dan de internationaal bekende powervrouw en voetbalheld Rocky Hehakaija.

SCHRIJFWEDSTRIJD
Afgelopen december maakte Kluitman bekend dat er in samenwerking met voetbalmagazine GOAL! een schrijfwedstrijd zou worden georganiseerd om een auteur te vinden voor een nieuwe serie voetbalboeken voor meiden vanaf 9 jaar. Naast Kluitman en GOAL! zou er ook een...

lees meer
Elke maand feest!, het handboek dat alle vragen over ongesteld zijn beantwoordt, verschijnt in maart bij Kluitman
17-02-2020

ALKMAAR – Voor de eerste keer ongesteld worden is heel spannend. En erover praten kan nog lastiger zijn. Het nieuwe handboek Elke maand feest! (10+) dat bij uitgeverij Kluitman verschijnt, helpt jonge meiden door hun (eerste) menstruatie heen. Met handige tips, persoonlijke verhalen en mooie illustraties hebben schrijver Yumi Stynes, dokter Melissa Kang en illustrator Jennie Latham het perfecte boek voor tienermeisjes gecreëerd.

ELKE MAAND FEEST!
Elke maand feest! bespreekt de menstruatie op ee...

lees meer
Keizer Ei, een bijzonder avontuur geschreven én geïllustreerd door Zilveren Penseel-winnaar Karst-Janneke Rogaar
13-02-2020

ALKMAAR – In maart verschijnt bij uitgeverij Kluitman een uniek boek van Karst-Janneke Rogaar. Keizer Ei is een bijzonder avontuur, waarin alle woorden met een ‘ei’ voorkomen. Van Keizer Ei is Karst-Janneke zowel auteur als illustrator.

Keizer Ei

De korte ei en de lange ij. Veel kinderen (en volwassenen) breken er elke dag hun hoofd over: welke gebruik je nou wanneer? Gelukkig is er nu een perfect redmiddel. Dit humoristische en fantasierijke verhaal is hét ezelsbruggetje om voor altijd a...

lees meer
Bloedstollend spannend AVI-boek verschijnt in nieuwe serie van auteur Tjerk Noordraven bij uitgeverij Kluitman
13-02-2020

ALKMAAR – Griezelauteur Tjerk Noordraven schrijft een nieuwe AVI-serie voor groep 4 en 5: Giel en de geesten. In de boeken beleven Giel en zijn broer Kas hele spannende avonturen. Met 72 pagina’s zijn het lekker dikke AVI-boeken. De geest van de meesterdief verschijnt in februari bij uitgeverij Kluitman als eerste boek in de serie. In de zomer wordt het tweede deel verwacht: De geest van de keizer.

DE GEEST VAN DE MEESTERDIEF
De opa van Giel en Kas is een paar weken geleden overleden. Giel m...

lees meer
Word lid van de Kluitman-nieuwsbrief en maak kans op dit boekenpakket
05-02-2020

Deze week kun je kans maken op superleuke Kluitman-boeken: Dierendorpje helpt de bijen, Dierendorpje in de maneschijnSep en Fien naar school, Kruimeltje en de strijd om de goudmijn of Bobbi krijgt een huisdier.

Wil jij deze boeken in jouw kast hebben staan? Schrijf je dan vóór 9 februari in voor onze nieuwsbrief. Dit kan hier -->

...
lees meer
Nieuwe spannende detectiveserie ‘Detective Matrix’ verschijnt binnenkort!
05-02-2020

Binnenkort verschijnt bij uitgeverij Kluitman het eerste deel van de spannende nieuwe detectiveserie Detective Matrix (9+), geschreven door Sanne de Bakker. In het eerste deel, Detective Matrix en de moord op landgoed De Witte Raaf, moet detective Matrix de moord op mevrouw Lepelaar-Van Aerdenhoudt oplossen. 

De wereldberoemde en geniale detective Matrix krijgt een uitdagende zaak als hij wordt gebeld door de hoteleigenaar van landgoed De Witte Raaf. Deze heeft zojuist het levenloze lichaam van ...

lees meer