NIEUWS

Kluitman start nieuwe vrolijke serie 'De wensclub' (8+) van Jette Schröder
19-07-2022

Komend najaar start uitgeverij Kluitman met de nieuwe feelgoodserie ‘De wensclub’ van Jette Schröder. Er is veel vraag naar vrolijke series zoals ‘de Glitterclub’ en Jette heeft ruime ervaring met het schrijven voor deze doelgroep. De illustraties van Sam Loman maken er een leesfeestje van.

Beste vriendinnen Fien en Sara verzinnen samen de leukste plannen. Op een dag vinden ze in de bibliotheek het vriendenboekje van Nina. Daarin lezen ze dat het Nina’s grootste wens is om prinses te w...

lees meer
Download hier gratis het leuke AVI-doeboekje
30-06-2022

Is jouw (klein-) kind bezig met leren lezen? Dan ben je vast bekend met de AVI-boeken van Kluitman. Ze zijn er op veel verschillende leesniveaus en over veel verschillende onderwerpen.

Bij de serie 'Lezen is leuk' heeft Kluitman een superleuk (en gratis) doeboekje gemaakt. Bij veel boekwinkels kun je het gratis meenemen. Heeft jouw boekwinkel ze niet (meer) op voorraad? Dan kun je het hier gratis downloaden en vervolgens uitprinten!

...
lees meer
Carry Slee tekent contract voor nieuwe avontuurlijke fantasievolle kinderboekenserie (5+) bij Kluitman
16-06-2022


Bestsellerauteur Carry Slee heeft het contract getekend voor een nieuwe kinderboekenserie voor 5+ bij uitgeverij Kluitman. Er worden meteen twee delen gelanceerd in de rijk geïllustreerde serie die ‘Brikkie’ gaat heten.


Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Carry en ik hebben in het verleden jarenlang met heel veel plezier samengewerkt. Het is daarom vertrouwd én een feestje dat we nu weer samen aan deze serie voor 5+ kunnen werken. We zullen de jongere lezers en hun ouders trakteren op een...

lees meer
Deze boeken verschijnen komend najaar bij Kluitman
13-06-2022

Komend najaar verschijnen bij Kluitman weer de leukste kinderboeken. Het Humor handboek bijvoorbeeld, van Bart Meijer en Michiel Eijsbouts, die eerder ook al het hilarische Lees dit boek niet schreven. En er komt een belangrijk nieuw boek van Stine Jensen: Het grote boek over mooi en lelijk.

Verder komt Kluitman met de eerste delen twee nieuwe series: Pip en Zilver van Remco Volkers, (die tot nu toe vooral bekend was als literair agent) en De wensclub van Jette Schröder, die je misschien kent va...

lees meer
Bart Meijer en Michiel Eijsbouts werken aan humor handboek
13-06-2022

Het creatieve duo Bart Meijer en Michiel Eijsbouts (van onder andere Het Klokhuis en de Beste Vrienden Quiz) werkt aan een nieuw boek voor uitgeverij Kluitman.

Het humor handboek voor kinderen is een kloek boek dat de jonge lezers opleidt tot echte humordeskundigen. De fantastische illustraties zijn van illustrator Roel Seidell.

HET HUMOR HANDBOEK
Iedere bladzijde van Het humor handboek (HHH) laat je lachen. Er is geen pagina zonder mop, raadsel of practical joke. Maar het is meer dan een moppenbo...

lees meer
Succes van de Kluitman-novelles: meer dan 50.000 exemplaren verkocht
09-06-2022

Een aantal jaren geleden startte uitgeverij Kluitman met een reeks boeken die expliciet gericht zijn op het leesplezier van jongeren: de Kluitman-novelles.

Uitgever Mariska Budding: ‘Jongeren moeten al zo veel, en als ze dan lezen, grijpen ze het liefst naar een dun boek (zoals de boekenweekgeschenken). Daarom hebben wij deze lijn met novelles opgezet. Hiermee proberen we het lezen te stimuleren en jongeren te verleiden tot het lezen van meer boeken. Niet te dik, wél een boeiend verhaal. We ...

lees meer