NIEUWS

Deze boeken verschijnen in voorjaar 2023 bij Kluitman
07-11-2022

Een boek over dromen van Stine Jensen, een prentenboek van Anne Eekhout, een YA-roman van Marlies Allewijn en een waargebeurd verhaal over de oorlog in Nederlands-Indië van Elsbeth de Jager. Het zijn een aantal van de titels die komend voorjaar verschijnen bij Uitgeverij Kluitman.

Maar er is meer. Christine Linneweever komt met een nieuwe historische jeugdroman, van Alan Gratz verschijnt een nieuw oorlogsverhaal en Chinouk Thijssen laat je griezelen met 'Happyland', een spannend mysterie voor 9 ja...

lees meer
Populaire jeugdboekenauteur Chinouk Thijssen tekent voor griezeltitel (9+) bij Kluitman
04-11-2022

Bestsellerauteur en winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2022 Chinouk Thijssen werkt voor uitgeverij Kluitman momenteel aan het spannende jeugdboek (9+) Happyland.

Uitgever Mariska Budding: ‘Chinouk is fan van onder andere de succesvolle Kluitman-horrorseries ‘Kippenvel’ en ‘Horrorland’. Geïnspireerd door alle verhalen die ze las, schreef ze zelf een superspannend en mysterieus verhaal voor 9+. Voor alle jonge lezers die van griezelige verhalen houden.

HAPPYLAND
Als er in het saaie dor...

lees meer
Stine Jensen schrijft filosofieboek over toekomstdromen van de mens: toen en nu
03-11-2022

Stine Jensen, de populairste filosoof/kinderboekenauteur van Nederland, werkt aan een nieuw boek voor zowel kinderen als volwassenen, dat zal verschijnen bij uitgeverij Kluitman. Alles is dromen, dromen is alles is een toegankelijk filosofieboek waarbij de lezer wordt uitgedaagd om na te denken over toekomstdromen. Zilveren Penseelwinnaar Marijke Klompmaker maakt de kleurrijke en fantasievolle illustraties bij het boek.

Het idee is ontstaan naar aanleiding van een indrukwekkende nieuwe tentoonst...

lees meer
Download gratis lesbrieven bij deze Kluitman-titels
02-11-2022


Wist je dat er bij verschillende Kluitman-boeken gratis lesbrieven beschikbaar zijn? Ideaal voor leerkrachten om met hun klas in gesprek te gaan over een boek, maar ook leuk voor thuis!

Filosofie van mooi en lelijk: Het grote boek van mooi en lelijk van Stine Jensen (8+)
Waarom vinden we iets mooi of juist lelijk? Vinden we allemaal hetzelfde mooi of is het echt zo dat smaken verschillen? Hoe kom je eigenlijk aan je smaak?
> Download hier de gratis lesbrief bij Het grote boek van mooi en lelijk.

...
lees meer
Marlies Allewijn (van o.a. 'Ze was 16') komt met indrukwekkende nieuwe YA-roman
27-10-2022

Marlies Allewijn (auteur van de YA-bestseller Ze was 16) werkt aan haar tweede YA-roman, die door uitgeverij Kluitman wordt uitgebracht. Na de klap verschijnt in het voorjaar van 2023.

Uitgever Mariska Budding: ‘Marlies Allewijn publiceerde de YA-bestseller Ze was 16. Nu is ze terug voor de doelgroep met Na de klap, een ijzersterk verhaal over iemand die zichzelf moet (her)vinden na een ernstig ongeluk. Een boek over grote angsten, identiteit en volwassen worden in een wereld die niet altijd ...

lees meer
Marcel van Driel tekent contract voor titel in de succesvolle reeks YA Kluitman-novelles
16-08-2022

De populaire jeugdboekenauteur Marcel van Driel (o.a. ‘Superhelden.nl’ en ‘Game Helden’) heeft het boekcontract getekend voor de spannende YA-thriller 24 uur die in het voorjaar van 2023 in de succesvolle novellelijn van uitgeverij Kluitman zal verschijnen. 24 uur is de 20ste titel in de reeks. Van de novelles zijn inmiddels meer dan 60.000 exemplaren verkocht.

De novelles zijn mooie, gebonden boeken van ca. 100 pagina’s. Met Marcel van Driel voegt de uitgeverij weer een topauteur toe...

lees meer