NIEUWS

Reserveer nu alvast de nieuwe Dierendorpje-boeken
20-01-2020

Op 29 januari verschijnen twee superleuke nieuwe Dierendorpje-boeken: Dierendorpje helpt de bijen en Dierendorpje in de maneschijn. Je kunt deze boeken nu al reserveren.

De Dierendorpje-serie wordt geschreven door Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee, die ook de schattige illustraties voor haar rekening neemt.

In Dierendorpje in de maneschijn kunnen de dieren niet slapen, omdat ze bang zijn voor de nacht. Gijs het olifantje besluit om aan de dieren te laten zien dat de nacht helemaal niet ...

lees meer
'Bakken als de beste!' is hét bakboek speciaal voor de jonge bakkers
13-01-2020


In februari verschijnt bij uitgeverij Kluitman het kinderbakboek Bakken als de beste! Het boek bevat alle informatie en recepten die de jonge bakker nodig heeft om aan de slag te gaan.

In Bakken als de beste! staan meer dan 50 recepten voor feestelijke taarten, heerlijke koekjes en smeuïge cakes, evenals hartige hapjes en recepten voor het lekkerste brood.

Stap voor stap
De recepten worden stap voor stap uitgelegd met behulp van duidelijke foto’s en tekst. Ook komen alle belangrijke basiste...

lees meer
Uitgeverij Kluitman en voetbaltijdschrift GOAL! op zoek naar auteur voor nieuwe voetbalboekenserie
12-01-2020


Heb jij altijd al een kinderboek voor Kluitman willen schrijven? Dan is dit jouw kans!

Kinderboekenuitgeverij Kluitman en voetbalmagazine GOAL! zijn op zoek naar een auteur voor een nieuwe serie voetbalboeken voor meiden van 9 à 10 jaar. Iedereen die van voetbal en schrijven houdt, kan meedoen aan de schrijfwedstrijd die met dit doel georganiseerd wordt. Meer weten? Lees dan snel verder!

Fris, toegankelijk en avontuurlijk voetbalverhaal met veel humor
Kluitman is onder andere bekend van de vroli...

lees meer
Uitgeverij Kluitman verwerft rechten verhaal door Schindler gered meisje
09-01-2020

Uitgeverij Kluitman heeft via de Amerikaanse uitgeverij Scholastic de rechten verworven van het zeer indrukwekkende jeugdboek My Survival. A Girl on Schindler’s List, waarvan de Nederlandse versie in april 2020 verschijnt. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van de inmiddels 90-jarige Rena Finder.

Uitgever Mariska Budding: ‘Het is zo ontzettend belangrijk dat er (jeugd)boeken blijven verschijnen over de Tweede Wereldoorlog. Helaas zijn er steeds minder mensen die er zelf over kunnen v...

lees meer
Download gratis lesbrieven bij deze Kluitman-titels
06-01-2020


Wist je dat er bij verschillende Kluitman-boeken gratis lesbrieven beschikbaar zijn? Ideaal voor leerkrachten om met hun klas in gesprek te gaan over een boek, maar ook leuk voor thuis!

Gezinsdynamiek: Hoe voed ik mijn ouders op? van Stine Jensen en Frank Meester (9+)
In dit boek komen allerlei probleemouders aan bod, zoals de telefoonouder, de overwerkte ouder, de te jong geklede ouder, de ruziënde ouder, de mijn-kind-is-geweldig-intelligent-­ouder en nog 15 onuitstaanbare vaders en moeders d...

lees meer
De wereld van paardengame Star Stable komt tot leven in nieuw boek
06-01-2020

In februari verschijnt bij uitgeverij Kluitman Het eiland van de paarden, geschreven door Helena Dahlgren. Het eerste deel in de meeslepende en fantasierijke trilogie ‘Soul Riders’ brengt de wereld van de online paardengame ‘Star Stable’ tot leven. In Nederland zijn er ruim 35.000 spelers van de game per maand.

In dit eerste deel, Het eiland van de paarden, wordt het verhaal verteld van wat er aan de game vooraf is gegaan.

HET EILAND VAN DE PAARDEN
Lisa verhuist met haar vader naar het...

lees meer