Paardenboeken

De allerleukste paardenboeken op een rij!

Je bent dol op paarden en eigenlijk wil je de hele tijd bij paarden zijn, maar helaas kan dit niet altijd. Het enige wat je dan wilt doen, is natuurlijk lezen over paarden!
Speciaal voor deze paardenfans maakt uitgeverij Kluitman al jaren de leukste paardenboeken. Deze boeken worden altijd geschreven door auteurs die zelf ook van paarden houden en veel van deze dieren af weten.
De mooiste, grappigste en meest hartverwarmende series voor alle leeftijden zijn hier te vinden.

Een hele tijd geleden waren de paardenboekenseries Romana en RagebolJody en Manege Picadero zeer populair onder paardenfans.

romana-en-ragebol-ragebol paardenboeken

Jody spookpaard paardenboeken

Manege Picadero paardenboeken

 

 

 

 

 

Tegenwoordig zijn er weer allemaal nieuwe paardenboekenseries populair! Hieronder vind je alle paardenboeken die behoren tot een serie.

 

Manege Appelbloesem

Manege Appelbloesem paardenboeken

 

 

 

 

 

Manege Appelbloesem (7+)

Op Manege Appelbloesem komen paardendromen uit! De boeken zijn superschattig en sfeervol geïllustreerd en de vrolijke verhalen zijn herkenbaar voor alle lezers die van paarden houden. De delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Hier worden paardenfans blij van!

 

manege de Zonnehoeve

 

Manege de Zonnehoeve. Paardenboeken

 

 

 

 

Manege de Zonnehoeve (7+)

 

Manege de Zonnehoeve is een populaire serie kinderboeken over pony’s. Een echte aanrader voor alle paardenfans vanaf 7 jaar! Gertrud Jetten weet precies de juiste snaar bij fans te raken door te schrijven vanuit de pony’s zelf. Ieder deel vertelt het verhaal van een andere pony van de Zonnehoeve.

Droompaarden

 

 

Droompaarden paardenboeken

 

 

 

Droompaarden (8+)

 

 

Alle paardendromen komen uit in deze serie van Gertrud Jetten. Emma, de hoofdpersoon, spaart beeldjes van paarden. Als ze naar die beeldjes kijkt gebeurt er iets raars: ze komt terecht in de wereld van dat paard! Een prachtig showpaard of een miniveulen… En iedere keer blijkt dat Emma een belangrijke rol speelt in een avontuur in de wereld van dat paard.

 

Gouden paarden kinderboekenserie over paarden

 

Gouden paarden paardenboeken

 

 

 

 

Gouden Paarden (9+)

 

De serie Gouden paarden zijn prachtige jeugdboeken die vanuit de paarden worden verteld. In ieder boek staat het ontroerende verhaal van een ander paard. Vaak moeten de paarden een lange omweg maken tot ze uiteindelijk bij een goed en lief baasje terechtkomen.

 

Boeken van Jesse Drent en Eva Roemaat (alle leeftijden)

Passie voor paarden Jesse Drent

Passie voor paarden Jesse Drent

Handboek vrijheidsdressuur van Eva Roemaat en Jesse Drent

Handboek vrijheidsdressuur Eva Roemaat en Jesse Drent