Gertrud Jetten – De snelle pony (Recensie www.allesoverboekenenschrijvers.nl)

In mei 2018 is bij Uitgeverij Kluitman een nieuw deel in de reeks kinderboeken over Manege De Zonnehoeve van Gertrud Jetten De snelle pony verschenen.

Gatsie wat had ik de balen van De snelle pony zeg! Dat wil zeggen, toen ik de laatste bladzijde omsloeg en het uit was. Ik zat zó in het verhaal, dat ik heel graag nog heel veel meer avonturen van dit ongelofelijk leuke en innemende paardje had willen lezen! Elke generatie paardengekken heeft wel zo’n serie paardenboeken die iedereen kent. Manege de Zonnehoeve is wat mij betreft DE paardenserie van de huidige generatie!

Pony Kareltje wil óók racen!
Kareltje woont bij Jan op een renstal. Hij is er vooral als gezelschap voor de volbloeden die moeten racen. Die durven vaak dingen niet, zoals alleen op de trailer staan, of ze zijn snel nerveus. Kareltje niet. Die is hartstikke relaxt en durft alles. Stiekem heeft hij een droom. Hij zou ook wel zo hard willen rennen en racen. Maar ja, Kareltje is maar 1,20 hoog en er zijn toch geen races voor pony’s? Bovendien, is Kareltje wel zo sportief gebouwd? Als blijkt dat Kareltje talent heeft, komt zijn grote droom uit. Maar dan gaat er van alles mis en weet Kareltje zelfs niet waar hij zal komen te wonen…

Subtiele, leerzame boodschap, spannend en met heel veel humor
Zoals ik net al schreef, had dit Manege de Zonnehoeve deel van mij nog wel een keer zo dik mogen zijn! Ik heb hem achter elkaar uit gelezen en de pagina’s bijna verslonden. Kareltje is zo’n leuk en innemend karakter, zo’n pony wil je eigenlijk gewoon zelf hebben! Je hoopt dan ook heel erg dat hij zijn droom kan waarmaken. Het is altijd erg leuk om de verhalen te lezen vanuit het perspectief van de paarden. Zeker omdat ze allemaal een eigen karakter hebben, en dus allemaal verschillend op dingen reageren. Ook al legt Gertrud Jetten in haar verhalen er nooit duimendik een boodschap bovenop, hij is er wel degelijk, maar op een heel subtiele manier. Wat nooit ontbreekt is de humor. Dat maakt dat de boeken heel erg leuk zijn om te lezen, en je er ook nog wat van kunt leren.

De snelle pony is één van de leukste delen van Manege de Zonnehoeve
De snelle Pony is één van de leukste deeltjes die ik gelezen heb van deze reeks (en ze zijn allemaal al echt super leuk). Als je een paardengek een boekje cadeau wilt doen, raad ik je beslist één van de boekjes van Gertrud Jetten aan. Er staat nooit onzin in ( wat ik persoonlijk wel belangrijk vind), en ze zijn gewoon écht heel erg goed geschreven. De snelle Pony is hierop geen uitzondering! Gertrud Jetten – De snelle pony is gewaardeerd met ★★★★★ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

> Kijk hier voor meer informatie over De snelle pony

Gertrud Jetten – De snelle pony
Manege De Zonnehoeve

Titel: De snelle pony
Schrijfster: Gertrud Jetten (Nederland)
Tekeningen: Ina Hallemans
Soort boek: kinderboek, paardenboek
Leeftijd: 7+ jaar
Uitgever: Uitgeverij Kluitman
Verschenen: mei 2018
Omvang: 95 pagina’s
Uitgave: Gebonden Boek
Prijs: € 9,99
Waardering: ★★★★★ (uitstekend) Jolien Dalenberg