Young Adult-roman van Nadine Swagerman is eerste titel in nieuwe Kluitman-lijn ‘JIJ DOET ERTOE’


Kluitman lanceert deze zomer de nieuwe lijn ‘JIJ DOET ERTOE’. In deze lijn zullen boeken verschijnen met belangrijke maatschappelijke en sociale thema’s. Het is fictie en non-fictie voor diverse leeftijden. De eerste titel is de nieuwe Young Adult-roman De helft van mij van Nadine Swagerman.

De boeken van Nadine passen perfect in de nieuwe lijn en daarom start Kluitman officieel in 'JIJ DOET ERTOE' met haar nieuwe roman, De helft van mij, die niemand onberoerd zal laten. Deze roman zal in mei verschijnen.

Nadine Swagerman over de nieuwe Kluitman-lijn: ‘Met 'JIJ DOET ERTOE' zorgt Kluitman ervoor dat er meer boeken verschijnen waarin kinderen en jongeren zichzelf kunnen herkennen. Daar kan ik alleen maar enthousiast over zijn.’

JIJ DOET ERTOE
In de boeken – van verschillende auteurs – zal de doelgroep zichzelf kunnen herkennen. Ook wil Kluitman lezers aantrekken die via deze boeken op een toegankelijke manier meer te weten kunnen komen over anderen en daardoor meer begrip kunnen krijgen voor de wereld om hen heen. De boeken zullen te herkennen zijn aan een eigen logo en bij elk boek zal er een lesbrief te downloaden zijn via de website.
In het verleden had Kluitman al een succesvolle campagne met de slogan: Je mag zijn wie je bent met de boeken van Alex Gino: Melissa (voorheen George) en Rick.

DE HELFT VAN MIJ
Sara woont samen met haar vader en hond Spot in een klein dorp waar nooit iets gebeurt. Als Sara voor school een opdracht krijgt die haar dwingt te kijken naar het verlies van haar moeder en de leegte die zij heeft achtergelaten, wordt haar zorgvuldig opgebouwde alles-gaat-oké-houding volledig overhoopgegooid.

Sara komt terecht in een draaikolk van vragen, gemis, verdriet en woede. Ze voelt zich alleen en totaal onbegrepen. Er is één iemand door wie ze zich wel gezien voelt: Jen. Maar wat moet ze met al die verwarrende gevoelens die omhoogkomen?

De helft van mij is een verhaal over ontdekken wie je bent en waar je vandaan komt. Een verhaal over vriendschap, liefde en verlies.

NADINE SWAGERMAN
Nadine Swagerman droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster te worden. Ze stond in de finale van twee schrijfwedstrijden en in 2018 kwam haar droom uit toen haar debuut Eén waarheid bij uitgeverij Kluitman verscheen. Met dit boek heeft ze de Jonge Jury Debuutprijs 2019 gewonnen. Haar andere boeken zijn Maar ik ben jou niet, Aan de andere kant van geluk en Wat we niet zeggen

nadineswagerman.nl
Instagram: @nadineswagerman