Twee stagiairs gezocht!

Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. is de oudste kinder- en jeugdboekenuitgeverij van Nederland (sinds 1864) en geeft boeken uit voor een brede doelgroep. Met auteurs als Fred Diks, Monica Maas, Stine Jensen, Christine Linneweever, Carry Slee en vele anderen. Er verschijnen per jaar ongeveer 75 nieuwe titels.

Het imprint Pepper Books is gericht op volwassenen. Pepper Books ken je van succesvolle titels van o.a. Eva Burgers, Schiavone, Bart Römer en Thysia Huisman. Per jaar verschijnen er in dit volwassen fonds ongeveer 10 nieuwe titels.

Kluitman en Pepper Books zijn op zoek naar twee:

Stagiair(e)s, voor de afdelingen marketing en redactie

Duur stage: ca. 6 maanden (september 2023 - januari 2024).

Werkzaamheden stagiair afdeling marketing:
Mee-organiseren boekpresentaties, vertegenwoordiging van de uitgeverij op beurzen, onderhoud van de website en social media, verzorgen van mailings, (helpen bij) opzetten en uitvoeren van promotionele projecten.

Werkzaamheden stagiair afdeling redactie:
Onder andere beoordelen van manuscripten, schrijven van aanbiedingsteksten en achterplatteksten, meedenken over omslagen, ondersteunen bij presentaties, meedenken over (online) campagnes, corrigeren van proeven en nog veel meer.

Profiel stagiairs:
– Affiniteit met de uitgeverij en beide fondsen
– Volgt een passende opleiding op minimaal HBO-niveau
– Goede schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid
– Geen problemen met deadlines
– Zelfstandig en initiatiefrijk
– Creatief en commercieel
– Kan out of the box denken

Wij bieden:
– Een leerzame en veelzijdige stage
– Goede begeleiding
– Een informele werksfeer
– Stagevergoeding
– Veel zelfstandigheid

Iets voor jou? Stuur z.s.m. een mail met motivatie en c.v. naar: ika@kluitman.nl o.v.v. 'marketingstagiair' of 'redactiestagiair'.

/