Uitgeverij Kluitman komt met nieuwe stoere meidenvoetbalserie voor 10+


Op 18 mei verschijnt bij uitgeverij Kluitman het debuut van Fleur van der Sluis, winnaar van de Kluitman-schrijfwedstrijd. In de aanval! is het eerste deel in de nieuwe stoere voetbalserie MO13 voor 10+.

In de aanval! gaat over de elfjarige Sara, die flink baalt van de verhuizing naar het huis van haar moeders nieuwe vriend. Ze moet niet alleen wennen aan haar nieuwe stiefbroertje en gemene stiefzus, maar het is ook nog eens een suf dorp zónder meidenvoetbalteam. Ze besluit om haar eigen meidenteam op te zetten, maar dat is nog niet zo makkelijk.

FLEUR VAN DER SLUIS
Naast het schrijven werkt Fleur als pedagoog op een integraal kindcentrum (IKC) en doet ze in haar vrije tijd aan freerunning. Ze weet dus hoe het is om als vrouw mee te doen met een zogenaamde ‘mannensport’. Fleur heeft altijd van schrijven gehouden, maar had nog niet eerder een boek gepubliceerd. Fleur: ‘Ik had echt totaal niet verwacht dat ik zou winnen. Maar ik ben er ontzettend blij mee! Dit is een droom die uitkomt.’

SCHRIJFWEDSTRIJD
Begin december 2019 organiseerde uitgeverij Kluitman een schrijfwedstrijd om een nieuwe auteur te vinden voor een voetbalserie speciaal voor meiden vanaf tien jaar. Er kwamen veel leuke, spannende en sportieve inzendingen binnen en de jury – bestaande uit onder andere voetbalmagazine GOAL! en ere-jurylid Rocky Hehakaija – koos uiteindelijk In de aanval! van Fleur van der Sluis als winnaar.

Het juryrapport over deze inzending: ‘In de aanval! is een verhaal met veel pit en humor, en staat bol van spannend meidenvoetbal. De gebeurtenissen zijn voor een brede doelgroep herkenbaar. De jury was meteen benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan.’

>> Kijk hier voor meer informatie over In de aanval! en om dit boek alvast te reserveren.