Uitgeverij Kluitman komt met een nieuwe stoere serie In het Hart van de Beat


In september verschijnt bij uitgeverij Kluitman het eerste deel uit de serie ‘In het Hart van de Beat’ van auteur Maurits van Huijstee. In het eerste deel Doe of sterf (10+) wil de 13-jarige Donnie zijn droom najagen om rapper te worden, maar zijn vader is daar fel op tegen.

Donnie kan zich niet goed concentreren op zijn nieuwe school. Sinds zijn moeder is overleden en zijn broer niet meer thuis woont, is het met zijn vader ook niet meer zo gezellig. Donnie vindt afleiding in de muziek. Hij wil rapper worden.

Op het plein in zijn nieuwe buurt worden er spit battles gehouden. Wie mag zichzelf dit jaar Keizer van het Plein noemen? Donnie wil graag meedoen, maar zijn vader verbiedt het. Hij haat rapmuziek en is bang dat Donnie dezelfde kant op gaat als zijn broer. Wat bedoelt zijn vader daar eigenlijk mee? En kiest Donnie voor zijn droom of zijn familie?

MAURITS VAN HUIJSTEE
Maurits van Huijstee is naast auteur ook leraar in groep 7. In eigen beheer gaf Maurits de vierdelige serie uit over Diego Zonnesteek, spannende boeken over een jongen die strijdt tegen klimaatverandering. Hij verkocht daarvan meer dan 40.000 exemplaren.

> Kijk hier voor meer informatie over Doe of Sterf.