Uitgeverij Kluitman gaat boeken van Ellie de olifant (bekend van televisie) uitgeven


Ellen Langendam, het creatieve brein achter Art Wise, heeft het boekcontract voor het succesvolle character Ellie de Olifant getekend bij uitgeverij Kluitman. Het eerste boek – een kijk- en zoekboek voor kinderen van 2 jaar en ouder – verschijnt in het voorjaar van 2022. Het contract is mede tot stand gekomen door bemiddeling van haar Licentie Agent License Connection (Daphne Kellerman).

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Ellie de Olifant sluit perfect aan bij de belevingswereld van heel jonge kinderen. Het eerste boek dat bij uitgeverij Kluitman zal verschijnen: Ontdek de seizoenen, zal voor veel mooie kijk- en zoekmomenten zorgen in de magische wereld van het nieuwsgierig olifantje.’

‘Ellie de Olifant’ wordt sinds maart 2020 elke dag uitgezonden op NPO Zappelin. De 180 geanimeerde gifs van Ellie de Olifant zijn erg populair en het aantal kijkers groeit enorm. Sinds de start, begin dit jaar, staat na negen maanden de teller al op meer dan 30 miljoen views! Ook vanuit het buitenland is er al veel interesse getoond voor dit populaire character.

ELLEN LANGENDAM
Art Wise (Ellen Langendams ontwerp- en productiebedrijf uit 2000) zet zich met haar expertise in characterdesign in om een glimlach op ieders gezicht te krijgen. Door de unieke en karakteristieke vormgeving van Ellen zijn de characters geliefd bij jong en oud. Haar ontwerp kenmerkt zich door de herkenbaarheid en eenvoud van less is more. Haar nieuwste personage Ellie de Olifant is speciaal ontworpen voor het jongste publiek. Art Wise is de producent van de animatieserie, die zeer goed werd ontvangen door de Nederlandse Publieke Omroep: NPO. Ook de rechten van de tweede reeks zijn recentelijk door hen verworven.

'Ellie de Olifant. Ontdek de seizoenen' (kijk- en zoekboek) verschijnt in maart 2022 bij uitgeverij Kluitman.