Toffee verschijnt in juni bij uitgeverij Kluitman!


Begin juni verschijnt de nieuwe YA-roman van auteur Sarah Crossan bij uitgeverij Kluitman. Het aangrijpendeToffee is wederom een in versvorm geschreven verhaal. Sarah Crossan, alom geprezen door pers en lezers, won met Een de Dioraphte Literatour Prijs (tegenwoordig het Beste Boek voor Jongeren).

Toffee stelt belangrijke thema’s aan de kaak, zoals huiselijk geweld, psychische gezondheid, de waarde van vriendschap en wat het betekent om familie te zijn.

TOFFEE
Als Allison wegloopt van haar gewelddadige vader heeft ze geen plek om naartoe te gaan. Wat ze aanziet voor een leegstaand pand, blijkt het huis van de dementerende Marla te zijn. Marla denkt in Allison haar jeugdvriendin Toffee te herkennen en Allison doet wat ze altijd doet: ze past zich aan. En dus is ze Toffee voor Marla.

Er groeit een band tussen de twee vrouwen en Allison ontdekt hoe groot haar behoefte aan vriendschap is. Langzaam probeert ze erachter te komen wie ze echt  is. Door Toffee te worden, lijkt ze meer Allison dan ze in jaren is geweest.

SARAH CROSSAN
Haar eerdere boeken EEN en Nieuwe maan zijn veelvuldig onderscheiden en genomineerd in het buitenland met de belangrijkste prijzen voor jeugdboeken. In Nederland verschijnen beide boeken regelmatig op favorietenlijstjes van recensenten en boekbloggers.

Het aangrijpende Toffee verschijnt op 5 juni bij uitgeverij Kluitman.