Suus Ruis tekent voor kinderboek (9+) 'Gewoon Keet'


Columnist, journalist en schrijver Suus Ruis werkt aan een kinderboek voor uitgeverij Kluitman. Gewoon Keet is haar kinderboekendebuut en verschijnt in het voorjaar van 2025. Het is het eerste deel in een feelgood-serie voor 9+.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Gewoon Keet is supergrappig, eigentijds en herkenbaar. Het doet qua sfeer met vlagen denken aan de dagboeken van Bridget Jones en ‘De regels van Floor’, maar is geschreven in Suus Ruis’ geheel eigen stijl. De beeldende manier waarop Suus schrijft, is een perfecte combi van humor en ‘drama’ en zal een frisse nieuwe wind zijn in kinderboekenland.’

Keet is bijna elf en zit in groep 7. Ze heeft ouders om je kapot voor te schamen, een irritant broertje, twee hamsters (Biceps en Muffin), buren uit Marokko, een eigenwijze, maar lieve oma en een dode opa.

Keet woont in een doodgewoon huis in een doodgewone buurt. Ze droomt van een groots en meeslepend leven, misschien als TikTok-ster of minister-president, maar er gebeurt eigenlijk nooit iets. Of toch wel?
In het eerste boek mag Keet geen make-up, moet ze per se op pianoles (en krijgt ze die van een juf die uit haar mond stinkt), wordt ze zakenvrouw en gaat oma daten.

SUUS RUIS
Suus Ruis is journalist, columnist en (scenario)schrijver. Suus is gescheiden en woont samen met haar zestienjarige zoon in Het Gooi. Eerder publiceerde ze drie boeken voor volwassenen. Gewoon Keet is haar eerste kinderboek.

Gewoon Keet verschijnt in het voorjaar van 2025.