Stine Jensen werkt met Marlies Visser en Kluitman aan spectaculair kinderboek over mooi en lelijk


Nederlands populairste filosoof Stine Jensen werkt aan het kinderboek Het grote boek van mooi en lelijk. Dit doet zij in samenwerking met artdirector/ontwerper/illustrator Marlies Visser. Het boek zal in oktober bij uitgeverij Kluitman verschijnen.

Uitgever Mariska Budding: ‘Het wordt een belangrijk boek over hoe we als mens naar de dingen om ons heen kijken en de waarde die we geven (of bedenken) aan wat we zien, als we goed kijken. En zien we allemaal iets anders als we naar hetzelfde kijken? Ongetwijfeld zullen er door dit toegankelijke filosofische kinderboek weer boeiende gesprekken ontstaan. Door de vormgeving en illustraties van Marlies Visser wordt het lezen van het boek ook een visuele belevenis.’

HET GROTE BOEK VAN MOOI EN LELIJK
Waarom vinden we iets mooi of juist lelijk? Vinden we allemaal hetzelfde mooi of is het echt zo dat smaken verschillen? Hoe kom je eigenlijk aan je smaak? Is lelijk het tegenovergestelde van mooi? Aan de hand van een aantal beroepen waarin mooi en lelijk een belangrijke rol spelen, duikt Stine op een speelse en voor kinderen begrijpelijke manier in de filosofie van mooi en lelijk, de esthetica. Haar teksten worden ondersteund door kleurrijke foto’s en de prachtige vormgeving van Marlies Visser.

STINE JENSEN
Stine Jensen is geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze is filosoof, schrijver en programmamaker. Voor en met kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Ook schrijft ze inspirerende boeken voor volwassenen. Stine Jensens filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel en Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboekenbestsellerlijst. Stine is in 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

MARLIES VISSER
Marlies Visser is grafisch ontwerper, art director, curator en illustrator. Ze studeerde grafische ontwerp en illustratie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar werk kent vele vormen: ze ontwierp covers voor boeken en muziek, en ze schreef kinder- en informatieve boeken die ze zelf illustreerde. Haar prachtige (stempel) stijl is heel herkenbaar. Om de zichtbaarheid van illustratoren te vergroten heeft Marlies de Illustratie Biënnale opgericht. Ze is co-auteur van het filosofisch bordspel Nomizo én ze werkte mee aan een internationaal kunst- en designproject in India.

Het grote boek van mooi en lelijk verschijnt begin oktober bij uitgeverij Kluitman.

> Kijk hier voor een overzicht van alle kinderboeken van Stine Jensen.