Stine Jensen schrijft filosofieboek over toekomstdromen van de mens: toen en nu


Stine Jensen, de populairste filosoof/kinderboekenauteur van Nederland, werkt aan een nieuw boek voor zowel kinderen als volwassenen, dat zal verschijnen bij uitgeverij Kluitman. Alles is dromen, dromen is alles is een toegankelijk filosofieboek waarbij de lezer wordt uitgedaagd om na te denken over toekomstdromen. Zilveren Penseelwinnaar Marijke Klompmaker maakt de kleurrijke en fantasievolle illustraties bij het boek.

Het idee is ontstaan naar aanleiding van een indrukwekkende nieuwe tentoonstelling in het Evoluon te Eindhoven door Next Nature Network die onlangs is geopend: RetroFuture. Jensen laat – net zoals de tentoonstelling laat zien en ervaren – uiteenlopende toekomstdromen uit het verleden passeren; sommige zijn zelfs nog de dromen van nu.. Filosoferen aan de hand van leuke vragen en prikkelende opdrachten.

ALLES IS DROMEN, DROMEN IS ALLES
Dromen doen we allemaal. Niet alleen ’s nachts, maar ook overdag. Over de nieuwste gadgets, nooit meer naar school hoeven, vakanties naar verre landen en over de toekomst. Wat zou er allemaal mogelijk zijn over 100, 200, of 1000 jaar? De grootste uitvindingen zijn ooit begonnen met een droom, een verlangen om iets te maken of te verzinnen, vaak om ons leven makkelijker te maken. In dit boek reis je langs de toekomstdromen van de mens.
Kunnen we ooit alles weten?
Anna (10): Ik denk het niet, omdat Albert Einstein al een brein had dat bijna niet in zijn hoofd paste.
Zullen we ooit eeuwig leven?
Jonas (10): Aan eeuwig leven is eigenlijk niks aan, uiteindelijk ben je het gewoon zat. Dan ben je al honderdduizend keer ergens naartoe geweest. Zouden we in de toekomst andermans gedachten kunnen lezen? Djuna (10): Misschien, maar ik zou het niet willen, want mensen verdienen privacy.

STINE JENSEN
Stine Jensen is geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze is filosoof, schrijver en programmamaker. Voor en met kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Ook schrijft ze inspirerende boeken voor volwassenen. Stine Jensens filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel en Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboekenbestsellerlijst. Stine is in 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

MARIJKE KLOMPMAKER
Marijke Klompmaker heeft al tientallen boeken en tijdschriften geïllustreerd in Nederland en België. Ze tekent voor zowel kinderen als volwassenen. Voor Kluitman illustreerde zij eerder o.a. Alles wat ik voel, Alles wat was en Troostfilosofie. In 2021 won ze een Zilveren Penseel voor Alles wat was.

Meer informatie:
stinejensen.nl
lievestine.nl
Twitter: @Stine_Jensen

Alles is dromen, dromen is alles verschijnt in januari 2023 bij uitgeverij Kluitman.
________________________________________