Stine Jensen komt met kinderboek mindfulness-yoga bij Kluitman


Na het grote succes van de filosofische themaboeken als Alles wat ik voel en Alles over wie ik ben, komt Stine Jensen bij uitgeverij Kluitman met een filosofisch kinderboek voor lichaam, hart en geest: Alles is chill (7+). Illustrator en ontwerpster Sam Loman zal het boek illustreren en vormgeven.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Er is steeds meer behoefte aan ontspanning, zeker ook bij jongeren. In dit filosofische mindfulnessboek voor kinderen staan veel handige tips en oefeningen om te (leren) ontspannen en tot rust te komen in onze drukke samenleving, waarin veel gebeurt en moet. Soms mag je de tijd even stilzetten. Dit boek helpt daarbij.’

Yoga en meditatie
In Alles is chill legt Stine uit hoe kinderen op een leuke manier aan de slag kunnen gaan met yoga en meditatie. Aan de hand van verschillende thema’s en veel oefeningen maken lezers kennis met wat onrust doet met je lichaam. Hoe raak je gestrest? Waar voel je dat in je lichaam? En het belangrijkste: hoe kom je er weer van af?

De korte teksten worden afgewisseld met vrolijke illustraties, interessante feitjes, open vragen, spelletjes en adem- en yogaoefeningen.

Tien kinderboeken
Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Er verschenen al tien kinderboeken van haar hand. Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel, Vriendschap is alles met een Zilveren Penseel, Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de kinderboeken bestsellerlijst en Alles wat was werd getipt door het DWDD Boekenpanel. Voor volwassenen schreef ze het succesvolle Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor beste spirituele boek van 2015.

Sam Loman
Sam Loman studeerde Illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar ze haar Bachelor of Design in 2005 haalde. In 2011 heeft ze op de University of Hertfordshire, Engeland, haar Master of Arts gehaald. Naast het illustreren fotografeert ze, ontwerpt ze producten en schrijft ze zelf ook kinderboeken en non-fictie. Haar doel is om beelden te creëren die het moois van de wereld om ons heen laten zien.

Alles is chill – voor mind, body & spirit verschijnt in de zomer 2021 bij uitgeverij Kluitman.

> Kijk hier voor een overzicht van alle boeken van Stine Jensen