Stine Jensen komt met filosofisch kinderboek over identiteit


Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw boek van Stine Jensen en Marijke Klompmaker, die samen de bejubelde bestseller Alles wat was maakten. Alles over wie ik ben wordt een filosofisch jeugdboek over identiteit en verschijnt in januari.

Kluitman-uitgever Mariska Budding:Wederom is Stine Jensen erin geslaagd om een boek te schrijven voor jongeren waarin ze hen volop laat nadenken, voelen, praten en filosoferen over thema’s die soms lastig te vangen zijn in woorden. De illustraties van Marijke Klompmaker vullen het gevoelig, krachtig en kleurrijk aan. Het boek zal ongetwijfeld weer veel kunnen toevoegen aan een positief zelfbeeld en de ontwikkeling bij kinderen.’

INHOUD
Ken jezelve, dat is een bekende uitspraak in de filosofie. Maar hoe weet je nou wie je bent? En of je jezelf kent? Met deze vragen gaat Stine Jensen met haar lezers aan de slag in Alles over wie ik ben. Ligt je karakter al vast bij je geboorte of bepaalt je omgeving wat of wie je bent en wordt? Wat zegt je naam over jou? En als iedereen uniek is, waarom willen we dan toch zo graag ergens bij horen?

Alles over wie ik ben wordt een prachtig uitgevoerd boek voor jong en oud, met illustraties van Marijke Klompmaker. Stine en zij werkten eerder samen aan Alles wat ik voel. Het grote emotieboek (15.000 exemplaren verkocht) en Alles wat was. Hoe ga je om met afscheid? (11.000 exemplaren verkocht).

Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Haar eerste filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel, Vriendschap is alles met een Zilveren Penseel, Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboeken bestsellerlijst en Alles wat was werd getipt door het DWDD Boekenpanel: ‘Nu al een klassieker.’

Marijke Klompmaker heeft al tientallen boeken en tijdschriften geïllustreerd in Nederland en België. Ze tekent voor zowel kinderen als volwassenen. Het leukste aan illustreren vindt zij: de lezer verrassen, een nét iets andere invalshoek kiezen, als het kan met een beetje humor en de fantasie die zij in illustraties voor kinderen kwijt kan. Voor Kluitman illustreerde zij eerder onder andere Alles wat was, Alles wat ik voel en Een box vol emoties.

Alles over wie ik ben
 verschijnt in januari 2021. Kijk hier voor meer informatie over dit boek.