Spannende en actuele novelle Vreemdeling verschijnt in juni bij Kluitman


De 22e novelle in de populaire reeks van uitgeverij Kluitman is de spannende en actuele novelle Vreemdeling van auteur Maurits van Huijstee. Het verhaal gaat over Joes die samen met zijn vader Omar uit Syrië is gevlucht. Vreemdeling is vanaf eind juni verkrijgbaar in de (online) boekhandel.

Vreemdeling is de 22e novelle in de populaire reeks van uitgeverij Kluitman. De novelles zijn spannende, gebonden boeken van rond de 100 pagina’s. Er zijn inmiddels meer dan 75.000 novelles verkocht.

VREEMDELING
Joes is als kind samen met zijn vader Omar uit Syrië gevlucht. Nu wonen ze in een dorpje in Nederland. Joes doet het goed op school, heeft veel vrienden en voelt zich hier helemaal thuis.
Op een dag wordt zijn dorpsgenoot Ernst Baaks dood gevonden. Ernst was fel tegen de opvang van nieuwe vluchtelingen in het dorp. Er wordt direct gekeken naar Joes’ vader, die zelf ooit als vluchteling naar Nederland kwam, samen met Joes. Kan Joes hun gezin nog redden van de groeiende vreemdelingenhaat?

MAURITS VAN HUIJSTEE
Maurits van Huijstee is naast kinderboekenschrijver ook docent in groep vijf. In eigen beheer gaf Maurits de vierdelige serie over Diego Zonnesteek uit, waarvan hij meer dan 40.000 exemplaren verkocht. Voor Kluitman schreef hij eerder Doe of Sterf en Broeders, in de 10+-serie ‘In het hart van de beat’.