Spannend verhaal 'De ramp van Tsjernobyl' verschijnt binnenkort


Dit voorjaar verschijnt bij uitgeverij Kluitman de eerste titel in de nieuwe serie ‘Escape!’ van Andy Marino. Deze serie bevat spannende verhalen, gebaseerd op historische gebeurtenissen. Het eerste boek is De ramp van Tsjernobyl (12+). Een must-read voor de fans van de boeken van Alan Gratz.

Broer en zus Lev en Alina wonen in Pripjat, een van de trotse nucleaire steden van de Sovjet-Unie. Hun neef Joeri werkt bij de kerncentrale van Tsjernobyl als schoonmaker, en Alina’s beste vriendin Sofiya woont een paar deuren verderop. Sofiya’s vader is ingenieur bij de centrale.

Wanneer Joeri in de nacht van 26 april 1986 in de kerncentrale aan het schoonmaken is, gaat er iets fout. Heel erg fout. Even verderop wordt Alina ruw wakker geschud door een ontploffing. Samen met de rest van het gezin moet ze vluchten, zo ver mogelijk bij het gevaar vandaan.

Sofiya’s vader moet naar de centrale om te kijken of hij het probleem kan oplossen. Sofiya blijft alleen achter en besluit om – tegen het advies van haar vader in – anderen te waarschuwen voor het gevaar van de straling. Vanaf dat moment zullen hun levens nooit meer hetzelfde zijn.

ANDY MARINO
Andy Marino is geboren en getogen in de staat New York en woont nu in de Hudson Valley. Hij schreef de horrorboeken The Seven Visitations of Sydney Burgess en It Rides a Pale Horse, voor volwassenen. Tegenwoordig schrijft hij voornamelijk historische fictie voor jonge lezers, waaronder Conspiracy (2020, trilogie), Escape From East Berlin (2022) en Escape From Stalingrad (2023). Later in 2024 verschijnt Escape from Alcatraz.

> Kijk hier voor meer informatie over De ramp van Tsjernobyl.