Razend spannend jeugdboek van opsporingsdeskundige Marcel van de Ven verschijnt bij uitgeverij Kluitman


In november verschijnt bij uitgeverij Kluitman Onder de radar (11+), het jeugdboekendebuut van opsporingsdeskundige Marcel van de Ven. Hij verwerkte zijn ervaringen als recherche- en politiedeskundige in een spannende mix van fictie en non-fictie.

Hannah is nieuw op school en heeft nog maar weinig vrienden. Een gemene prank van een groep populaire klasgenoten zet haar leven zo op z’n kop dat ze in paniek vlucht. Tegelijkertijd heeft klasgenoot Alex heel andere problemen. Zijn neef Sam is de laatste tijd veranderd en heeft het de hele tijd over wapens. Hij is zelfs van plan om een groot mes te kopen. Het zit Alex niet lekker, maar hij wil ook niet snitchen.

Naast een spannend, actueel verhaal geeft Onder de radar jongeren belangrijke informatie: hoe ga je om met groepsdruk? Wat is sexting? En wat moet je doen als je een geheim hebt dat gevaarlijk wordt?

MARCEL VAN DE VEN
Marcel van de Ven is opsporingsdeskundige en onder andere bekend van het tv-programma Hunted. Hij is ruim tien jaar onderdeel geweest van de Unit Specialistische Operaties (USO), waarvoor hij wereldwijd geheime, zeer risicovolle undercoveroperaties uitvoerde. Daarna is hij leidinggevende geweest van diverse specialistische rechercheafdelingen en tevens was hij onderhandelaar bij gijzelingen, afpersingen en ontvoeringen.

In augustus verscheen zijn spraakmakende boek De kooi, over zijn werk bij een politie-eenheid die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist. De kooi staat al enkele weken hoog in de bestsellerlijsten.

> Kijk hier voor meer informatie over Onder de radar