Populaire thrillerauteur Max van Olden tekent boekcontract voor Kluitman-novelle


Thrillerauteur en jurist Max van Olden (ook wel de Nederlandse ‘John Grisham’ genoemd) heeft getekend voor een Kluitman-novelle. Deepfake zal in de zomer van 2023 verschijnen en is het jeugdboekendebuut van de auteur.

Als een klasgenootje van de 17-jarige Liz in het ziekenhuis belandt, nadat er een naaktfilmpje van haar is verspreid, weet Liz niet wat ze moet doen. Slechts een paar dagen eerder heeft ze datzelfde filmpje namelijk op haar broers computer zien staan. Had ze met haar broer moeten praten? Had ze dit kunnen voorkomen?

Er wordt een man als verdachte aangemerkt, maar deze is waarschijnlijk onschuldig. Ze is vastbesloten om de dader te vinden, wie dat dan ook is.

KLUITMAN-NOVELLES
Niet dik, niet duur, maar wel heel spannend en betaalbaar. Dat zijn de YA-novelles van uitgeverij Kluitman. Deze mooie, gebonden boeken van elk ongeveer 100 pagina’s zijn geschreven door populaire topauteurs. Inmiddels zijn er meer dan 75.000 exemplaren van de novelles verkocht.

MAX VAN OLDEN (1973) is auteur en jurist. In oktober 2015 debuteerde hij met Lieve edelachtbare, een met de Schaduwprijs bekroonde legal thriller, die ook werd genomineerd voor de Hebban Thriller Debuutprijs. In 2017 volgde De juiste man, dat op de longlist van de Gouden Strop terechtkwam, en in 2020 Het zwarte dossier. Max schrijft ook afleveringen voor Flikken Rotterdam. Deepfake is zijn eerste boek voor jongeren.

>> Kijk hier voor een overzicht van alle Kluitman-novelles.

Foto Max: Laila Schoots Dupho