Marijn van der Wateren illustreert nieuwe kinderboekenserie (5+) van Carry Slee bij Kluitman


Marijn van der Wateren is de illustrator van ‘Brikkie’, de nieuwe kinderboekenserie voor 5+ van Carry Slee die in mei dit jaar bij uitgeverij Kluitman zal verschijnen.

Uitgever Mariska Budding: ‘De vrolijkheid en actie spat echt van de illustraties af. De schrijfstijl van Carry Slee, met veel vaart, humor en fantasie en het kleurrijke beeld van Marijn van der Wateren vullen elkaar geweldig aan: een fantastische samenwerking.’

Uitgeverij Kluitman zal met twee delen in de serie starten: Brikkie en de stoute kippen en Brikkie en spookje Piekhaar. In de zomerbrochure van uitgeverij Kluitman - die half maart van de drukker komt - zal alle informatie over deze nieuwe serie van Carry Slee te vinden zijn.

BRIKKIE EN DE STOUTE KIPPEN
Pietje woont met haar papa en haar knuffels in een huis met een tuin. In die tuin staat Brikkie, het rode autootje dat ooit van opa was. Buurvrouw Eitje wil Brikkie hebben om er een kippenhok van te maken. Pietje is het daar helemaal niet mee eens en verzint een plan. Als dat maar goed komt…

BRIKKIE EN SPOOKJE PIEKHAAR
Buurvrouw Eitje wil het haar van Pietje knippen. Pietje wil dat helemaal niet en vlucht weg met Brikkie en haar vriendjes. Onderweg komt ze een spook tegen. Het spook is op zoek naar het verdwenen spookje Piekhaar. Pietje helpt met zoeken. Zullen ze het spookje vinden?

MARIJN VAN DER WATEREN
Van kleins af aan heeft Marijn veel zitten tekenen en maakte eigen boekjes. Met een oom op de drukkerij en een opa als lithograaf lagen goede materialen voor het grijpen. Ze volgende twee grafische studies en ging werken als grafische ontwerper. De liefde voor het illustreren bij verhalen bleef borrelen. In 2019 maakte ze volledig de overstap naar illustrator. Haar illustraties kenmerken zich door dynamiek, heldere kleuren en veel beweging. Afhankelijk van de opdracht en stijl werkt zij met aquarel, gouache en/of collage.

CARRY SLEE
Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland. Generaties groeiden op met haar populaire kinder- en jeugdboeken. Ze won wel tien keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Prijs van de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en veel van haar verhalen werden verfilmd. Van een aantal boeken is een musical gemaakt. Haar allereerste boek ging over de tweeling Rik & Roosje en was voor dezelfde doelgroep als ‘Brikkie’.