'Lees dit boek niet!' van Bart Meijer en Michiel Eijsbouts wint Apeldoorns Uiltje 2021


Het hilarische en verrassende Lees dit boek niet! van Bart Meijer en Michiel Eijsbouts, met grappige illustraties van Ton de Bree, heeft dit jaar het Apeldoorns Uiltje in de wacht gesleept. Dat werd zojuist bekend gemaakt door CODA, de organisator van de prijs. De auteurs nemen de prijs in ontvangst tijdens de Kinderboekenweek in oktober.

Het Apeldoorns Uiltje wordt jaarlijks uitgereikt aan het kinderboek dat de meeste stemmen krijgt van leerlingen van groepen 5 en 6 uit heel Apeldoorn tijdens het educatieve programma Kinderjury in de Klas, dat wordt aangeboden door CODA. Ook dit jaar stemden de leerlingen weer massaal op hun favoriete boek. Op zaterdag 9 oktober ontvangen Bart en Michiel in het bijzijn van afgevaardigden van de Apeldoornse Kinderjury de prijs.

'Lees dit boek niet!' doet het goed bij jury's bestaande uit kinderen. In juni wonnen de auteurs ook al de Hotze de Roosprijs 2021.

LEES DIT BOEK NIET!
Wat niet mag, wil je doen. En wat je niet mag horen, wil je weten. Dat is het uitgangspunt van dit vermakelijke boek vol gekke, vieze, vervelende en onzinnige weetjes en grappen. Een opeenstapeling van opmerkelijke feiten die je vertrouwen in de mensheid en het dierenrijk niet doen vergroten en je vertwijfeld achterlaten met vragen over de zin en onzin van het leven. Maar toch toveren de auteurs een glimlach op je gezicht. Michiel en Bart schrijven alles met een flinke dosis humor en ongezond verstand.

BART MEIJER EN MICHIEL EIJSBOUTS
Bart Meijer schrijft, regisseert, produceert en presenteert voor onder andere Het Klokhuis en de Beste Vrienden Quiz. Michiel Eijsbouts is bij kinderen vooral bekend als Tonnie van der Neut, de vaste sidekick van Bart in de Beste Vrienden Quiz. Daarnaast houdt hij zich vooral bezig met schrijven, van romans tot teksten voor onderwijsinstellingen en media. Ze hebben samen een quiz- en bingobedrijf, waarmee zij persoonlijke, op maat gemaakte quizzen en bingo’s organiseren.

>> Kijk hier voor meer informatie over Lees dit boek niet!