Kluitman koopt rechten boek (10+) van prijswinnende kinderboekenauteur Alex Gino


Na het wereldwijd bejubelde boek George, over een meisje dat in een jongenslichaam is geboren, verschijnt bij uitgeverij Kluitman nu Rick, het aangrijpende verhaal over de aseksuele Rick, van de Amerikaanse auteur Alex Gino.

Alex Gino is genderqueer en geeft hier cursussen en lessen over. Bij Kluitman verscheen eerder al hun boek George dat door de pers volop geprezen werd. Hun boeken maken op een toegankelijke manier moeilijke onderwerpen bespreekbaar voor kinderen vanaf 10 jaar. Bij het boek zal ook een gratis te downloaden lesbrief beschikbaar komen.

‘Met een perfect tempo en prachtige diversiteit, zou Rick verplichte kost moeten zijn voor lezers van alle leeftijden.’ – Mimi Koehler op thenerddaily.com

Naar aanleiding van de verschijning van Rick komt er een midprice-editie van George en uitgeverij Kluitman gaat rondom de boeken campagne voeren onder het motto: ‘Je mag zijn wie je bent!’

RICK
Rick maakt zich niet zo snel druk. Ook niet wanneer zijn beste vriend Jeff zich gedraagt als een pestkop, of als zijn vader grapjes maakt over dat hij geen vriendinnetje heeft. Hij staat eigenlijk nooit echt stil bij wie hij nou precies is. Totdat hij naar de brugklas gaat.

Zelf wil hij er niet zo’n big deal van maken, hij is toch gewoon nog dezelfde persoon met dezelfde beste vriend? Maar iedereen om hem heen blijft maar vragen of hij al leuke meisjes (of jongens) heeft ontmoet. Gek genoeg vindt Rick niemand leuk, hij kan zich zelfs niet voorstellen dat dat ooit zal gebeuren.

Op school is er een after school club, genaamd de Rainbow Spectrum, ter support van verschillende genderidentiteiten en seksualiteiten. Rick gaat hier stiekem naartoe, maar zijn beste vriend Jeff maakt de club belachelijk en pest mensen uit die club zelfs. Elke zondag gaat Rick op bezoek bij zijn opa, die, door een eigen geheim te onthullen, Rick aanmoedigt om zichzelf te zijn en op te komen voor wat híj belangrijk vindt.

ALEX GINO
Alex Gino houdt van glitter, ijsjes, tuinieren, flauwe woordgrappen en verhalen die gaan over de verscheidenheid en complexiteit van het leven. Alex Gino is genderqueer en geeft hier cursussen en lessen over. Bij Kluitman verscheen eerder al hun boek George.


Rick verschijnt dit najaar bij uitgeverij Kluitman.