Kluitman komt met toegankelijk en informatief kinderboek over het menselijk brein


Eind mei verschijnt bij uitgeverij Kluitman het informatieve boek Breingeheimen (9+). Breingeheimen, geschreven door Tim James, is een toegankelijk boek voor jongere kinderen over een populair thema, namelijk de hersenen. Met veel humor en behulp van de kleurrijke illustraties van Aaron Cushley, leer je alles over het menselijk brein.

BREINGEHEIMEN
Wist je dat de meest ingewikkelde computer ter wereld in je hoofd zit? Je hersenen zijn verantwoordelijk voor bijna alles wat we doen. Ze zorgen ervoor dat we denken, bewegen, voelen, slapen, herinneren, vergeten en fantaseren. Maar het is ook een van de meest mysterieuze organen in het menselijk lichaam. In Breingeheimen leer je alles over het menselijk brein. Zoals wat je hersenen doen als je slaapt en waar je emoties vandaan komen. Het boek staat vol fascinerende feiten en gaat ook in op je geestelijke gezondheid, met tips voor hoe je jouw brein gezond kunt houden. 

TIM JAMES
Tim James woont in het Verenigd Koninkrijk en is docent scheikunde en natuurkunde op de middelbare school, YouTuber en auteur van verschillende populairwetenschappelijke boeken. Daarbij geeft hij jaarlijks lezingen voor het Britse Institute of Physics en wordt soms als wetenschapsexpert gevraagd voor de BBC Radio.

AARON CUSHLEY
Aaron Cushley is een illustrator uit Belfast, waar hij ook Illustration and Graphic Design studeerde aan de Belfast School of Art.