Keizer Ei, een knotsgek én leerzaam avontuur, geschreven en geïllustreerd door Zilveren Penseel-winnaar Karst-Janneke RogaarDeze maand verschijnt bij uitgeverij Kluitman een uniek boek van Karst-Janneke Rogaar. Keizer Ei bevat alle woorden met een ‘ei’! Het boek is een humoristisch en fantasierijk verhaal, bedoeld om van te genieten en tegelijkertijd de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de ei-woorden.

De korte ei en de lange ij. Veel kinderen (en volwassenen) breken er weleens hun hoofd over: welke gebruik je nou wanneer? Gelukkig is er straks een perfect redmiddel. Want alle woorden met de korte ei staan in dit unieke boek, terwijl er niet één ‘ij’ in voorkomt. Dit verhaal is hét ezelsbruggetje om voor altijd alle twijfel weg te nemen.

BEELD
De prenten zijn door de eigenzinnige stijl van Karst-Janneke zeer memorabel en laten het verhaal lezen als een sprookje. De ei-woorden uit de tekst zijn in de prenten rood, terwijl de rest van de prent groen is. Je hebt daardoor steun aan tekst én beeld bij het onthouden van de ei-woorden.

KARST-JANNEKE ROGAAR
Karst-Janneke Rogaar is een veelzijdig illustrator. Naast het illustreren van kinderboeken houdt ze zich bezig met veel meer uiteenlopende projecten, zoals het live tekenen in het theater en het ontwerpen van flyers, posters en redactionele illustraties voor allerlei tijdschriften. Ze illustreerde het met een Gouden Griffel en de Jan Wolkers Prijs bekroonde Spinder van Simon van der Geest. Laatstgenoemde was ook betrokken bij de redactie van Keizer Ei. Het door Karst-Janneke geïllustreerde Gilgamesj won de Kinderboekwinkelprijs en in 2019 kwam daar een Zilveren Penseel bij voor haar boek met Stine Jensen: Vriendschap is alles.

Het boek alvast reserveren? Kijk snel hier.