Indrukwekkend jeugdboek van bestsellerauteur Alan Gratz over 9/11 verschijnt binnenkort


In augustus, bijna 20 jaar na de aanslag in New York, verschijnt ook in Nederland het aangrijpende nieuwe boek van Alan Gratz: 9/11. Het boek biedt een adembenemende en onvergetelijke kijk op de ingrijpende gebeurtenis die de wereld tot op de dag van vandaag beïnvloedt.

11 september 2001, New York. De negenjarige Brandon gaat met zijn vader mee naar het werk op de 107e verdieping van een van de torens van het World Trade Center. Uit het niets begint het hele gebouw te bewegen en er ontstaat een verschrikkelijke brand. Een vliegtuig blijkt zich in het gebouw te hebben geboord. Lukt het Brandon en zijn vader om te ontsnappen en te overleven?

18 jaar later, Afghanistan
De elfjarige Reshmina groeit op in een land dat verscheurd is door oorlog, maar toch blijft ze dromen van vrijheid en vrede. Op een dag helpt ze een jonge, gewonde, Amerikaanse soldaat en daarmee brengt ze haar hele familie in gevaar.

De levens van Brandon en Reshmina liggen ver uit elkaar qua afstand en tijd. En toch zijn ze met elkaar verbonden. Alan Gratz laat op een spannende en krachtige manier zien dat het heden en verleden altijd met elkaar verweven zijn, en hoe de gebeurtenissen van 9/11 de toekomst van de hele wereld konden beïnvloeden.

‘Gratz' diep ontroerende verhaal schetst levendige beelden van het verlies en de angst van degenen die het trauma van 9/11 hebben meegemaakt.’ — Kirkus

ALAN GRATZ
Alan Gratz is de auteur van verschillende YA-boeken, waaronder De jongen die tien concentratiekampen overleefde en D-day. Zijn boeken zijn populair bij tieners en volwassenen. Alan woont met zijn vrouw en dochter in North Carolina.

>> Kijk hier voor meer informatie over 9/11 van Alan Gratz