Het geheim van paardentaal: een bijzondere must-read voor iedereen die van paarden houdt


In april verschijnt bij uitgeverij Kluitman het prachtige Het geheim van paardentaal (9+), geschreven door Juli Zeh. Het boek bevat een voorwoord van niemand minder dan Jesse Drent en is vanaf 12 april overal verkrijgbaar.

Het boek beschrijft afwisselend hoofdstukken vanuit de blik van Sofie en vanuit de blik van Sokkie. Hierdoor gaat de lezer begrijpen hoe een paard naar de wereld kijkt en waarom hij reageert zoals hij reageert.

Naast het verhaal over Sokkie en Sofie bevat het boek ook 60 pagina’s met informatieve uitleg, waarin Juli Zeh dieper ingaat op de gebeurtenissen in het verhaal en toelicht hoe je zelf de informatie kunt toepassen. Een must-read voor iedereen die zijn paard beter wil verstaan.

HET GEHEIM VAN PAARDENTAAL
Pony Sokkie is doodsbang voor mensen, want bij zijn vorige eigenaren is het flink misgegaan. Nu staat hij helemaal alleen in een donkere stal. Gelukkig is er een dierenarts die hem uit de stal redt. Ze vraagt of Sofie voor hem wil zorgen. Voor Sofie is het een droom die uitkomt. Eindelijk heeft ze een eigen verzorgpony. Maar hoe kan Sofie duidelijk maken aan Sokkie dat zij het wel goed bedoelt en dat hij haar kan vertrouwen…? Sofie moet paardentaal leren, en snel!

JULI ZEH
Juli Zeh heeft Internationaal Recht gestudeerd in onder andere Krakau en New York. Haar debuutroman was meteen een wereldwijd succes en inmiddels zijn haar romans in meer dan 35 talen verschenen. Naast schrijver is ze ook rechter en dit is terug te zien in haar romans en essays. Ook haar kinderboeken behandelen onderwerpen als schuld en verantwoordelijkheid.

SASKIA HALFMOUW
Saskia Halfmouw studeerde grafische vormgeving aan Artez Arnhem en is sinds 1993 illustrator. Inmiddels heeft Saskia vele kinderboeken geïllustreerd, zoals de boeken van Paul van Loon, Vivian den Hollander, Edward van de Vendel en Rindert Kromhout.

>> Kijk hier voor meer informatie over Het geheim van paardentaal.