Fleur van der Sluis wint schrijfwedstrijd meidenvoetbalserie


De winnaar van de schrijfwedstrijd voor een nieuwe voetbalserie voor meiden is bekend! Fleur van der Sluis (24) tekent binnenkort een auteurscontract bij uitgeverij Kluitman. Haar verhaal In de aanval! werd uit bijna veertig inzendingen gekozen.

Begin december 2019 organiseerde uitgeverij Kluitman een schrijfwedstrijd om een nieuwe schrijver te vinden voor een voetbalserie speciaal voor meiden vanaf 10 jaar. Er kwamen veel leuke, spannende en sportieve inzendingen binnen en de jury – bestaande uit o.a. voetbalmagazine GOAL! en ere-jurylid Rocky Hehakaija – koos uiteindelijk In de aanval! van Fleur van der Sluis als winnaar.

Juryrapport
Het juryrapport over deze inzending: ‘In de aanval! is een verhaal met veel pit en humor, en staat bol van spannend meidenvoetbal. De gebeurtenissen zijn voor een brede doelgroep herkenbaar. De jury was meteen benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan.’

In de aanval!
In de aanval! gaat over de twaalfjarige Sara, die flink baalt van de verhuizing naar het huis van haar moeders nieuwe vriend. Niet alleen moet ze ineens zien te dealen met een irritant stiefbroertje en een gemene stiefzus, het is ook nog eens een suf dorp zónder meidenvoetbalteam. Dat gaat Sara dus echt niet overleven… Binnen de kortste keren weet ze een meidenteam op te zetten, maar dat gaat niet zonder vallen en opstaan…

Schrijffanaat
De 24-jarige Fleur van der Sluis is naast schrijffanaat, redacteur en pedagoog, ook nog fanatiek freerunner. Ze weet dus hoe het is om als vrouw mee te doen met een zogenaamde ‘mannensport’. Fleur is altijd al dol geweest op schrijven, maar heeft nog niet eerder een boek gepubliceerd. Fleur: 'Ik had echt totaal niet verwacht dat ik zou winnen. Maar ik ben er ontzettend blij mee! Dit is een droom die uitkomt.' Deze maand tekent ze haar auteurscontract voor In de aanval!, dat naar verwachting in het voorjaar van 2021 zal verschijnen.