Filosofisch troostboek Troostfilosofie van Stine Jensen en illustrator Marijke Klompmaker verschijnt in november bij uitgeverij Kluitman


Stine Jensen en Marijke Klompmaker (van o.a. Alles wat ik voel en Alles wat was) hebben samen het prachtige cadeauboek Troostfilosofie gemaakt, dat in november bij uitgeverij Kluitman zal verschijnen. Het boek dient als troost én ter inspiratie en is geschikt voor alle leeftijden.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Aan het begin van de lockdown kwam illustrator Marijke Klompmaker met het idee om iets doen voor kinderen en ouders die opeens geconfronteerd werden met een nieuwe thuissituatie. Iets wat zou inspireren én troosten. Alles was opeens anders. Hoe ga je daarmee om, hoe ervaar je dat, wat doet het met je, wat voel je? We plaatsten twee weken lang elke dag een prachtige illustratie met een filosofische vraag en reflectie van Stine Jensen online.’

TROOSTFILOSOFIE
Troostfilosofie. Voor elke dag een inspirerende gedachte bestaat uit prachtige illustraties, vragen en filosofische overpeinzingen om elkaar te helpen en te troosten, en te praten over wat je bezighoudt.

Stine Jensen en Marijke Klompmaker werkten eerder samen aan Alles wat ik voel. Het grote emotieboek (ruim 15.000 exemplaren verkocht) en Alles wat was. Hoe ga je om met afscheid? (ruim 11.000 exemplaren verkocht).

STINE JENSEN
Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker. Haar eerste filosofische kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel, Vriendschap is alles met een Zilveren Penseel, Alles wat ik voel stond wekenlang bovenaan op de Kinderboeken bestsellerlijst en Alles wat was werd getipt door het DWDD Boekenpanel.

MARIJKE KLOMPMAKER
Marijke Klompmaker heeft al tientallen boeken en tijdschriften geïllustreerd in Nederland en België. Ze tekent voor zowel kinderen als volwassenen. Het leukste aan illustreren vindt zij: de lezer verrassen, een nét iets andere invalshoek kiezen, als het kan met een beetje humor en de fantasie die zij in illustraties voor kinderen kwijt kan. Voor Kluitman illustreerde zij eerder o.a. Alles wat was, Alles wat ik voel en Een box vol emoties.

 

> Kijk hier voor meer informtatie over Troostfilosofie