Elke maand feest!, het handboek dat alle vragen over ongesteld zijn beantwoordt, verschijnt in april bij Kluitman


ALKMAAR – Voor de eerste keer ongesteld worden is heel spannend. En erover praten kan nog lastiger zijn. Het nieuwe handboek Elke maand feest! (10+) dat bij uitgeverij Kluitman verschijnt, helpt jonge meiden door hun (eerste) menstruatie heen. Met handige tips, persoonlijke verhalen en mooie illustraties hebben schrijver Yumi Stynes, dokter Melissa Kang en illustrator Jennie Latham het perfecte boek voor tienermeisjes gecreëerd.

ELKE MAAND FEEST!
Elke maand feest! bespreekt de menstruatie op een toegankelijke manier: met humor en eerlijkheid. Het boek beantwoordt allerlei vragen zoals: wat is ongesteldheid precies? Welke spullen heb ik nodig? En hoe praat ik erover met mijn ouders? Daarnaast geeft het boek handige tips en worden grappige verhalen gedeeld. Een onmisbaar boek voor elke jonge vrouw, want die maandelijkse periode hoort er nou eenmaal bij.

YUMI STYNES
Yumi Stynes is een Australische schrijver en tv- en radiopresentator. Met haar award-winnende podcast Ladies, We Need To Talk, zet ze zich al drie jaar in om alledaagse problemen waar vrouwen tegen aanlopen, bespreekbaar te maken. Yumi is zelf moeder van vier kinderen, waaronder twee tienerdochters.

MELISSA KANG
Dr. Melissa Kang is als arts gespecialiseerd in puberteit en seksualiteit en schrijft daarnaast voor de bekende column ‘Dolly Doctor’ in Dolly Magazine. Hierin gebruikt ze haar kennis om veelgestelde vragen van jonge vrouwen te beantwoorden.

JENNIE LATHAM
De Engelse illustrator Jennie Letham heeft een passie voor het tekenen van realistische vrouwen. Ze hoopt hiermee vrouwen en meisjes te inspireren en te steunen. Met Elke maand feest! wil ze dat het bespreken van de menstruatie niet langer een taboe is en jonge meisjes zich niet meer voor hun lichaam hoeven te schamen.


>Kijk hier voor alle informatie over Elke maand feest!