Een indrukwekkend jeugdboek over 9/11 van bestsellerauteur Alan Gratz


Op 11 september 2021 is het 20 jaar geleden dat de afschuwelijke aanslag op het World Trade Center in New York werd gepleegd. Veel mensen kwamen hierbij op een gruwelijke manier om het leven en de wereld was in één klap veranderd door deze terroristische daad. Het is een aanslag die bij velen nog vers in het geheugen gegrift staat.

Uitgeverij Kluitman kocht de Nederlandstalige rechten van het indrukwekkende Ground Zero, geschreven door bestsellerauteur Alan Gratz (van o.a. De jongen die tien concentratiekampen overleefde en D-day). Gratz vertelt op een toegankelijke en spannende manier wat er die dag gebeurde in New York door de ogen van de negenjarige Brandon, en vanuit de elfjarige Reshmina wat er 18 jaar later gebeurde in Afghanistan. Een aangrijpend verhaal over hoop, wraak en angst, én de verbluffende verbanden tussen verleden en heden.

Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Als geen ander weet Alan Gratz de geschiedenis op een toegankelijke en boeiende manier over te brengen aan jongeren. Onder zijn Nederlandse fans zijn ook veel volwassen lezers. Naast het boek zal er ook weer een lesbrief beschikbaar komen.’

9/11 - Hoe de wereld in een paar minuten kan veranderen
11 september 2001. New York City. De negenjarige Brandon gaat met zijn vader mee naar het werk op de 107e verdieping van een van de Twin Towers van het World Trade Center. Uit het niets boort er zich een vliegtuig in de toren, waardoor er een verschrikkelijke brand ontstaat. In een paar seconden belandt een wereldstad in een complete nachtmerrie. Kan Brandon ontsnappen en overleven?

11 september 2019. Afghanistan. De elfjarige Reshmina is opgegroeid in de schaduw van oorlog, maar droomt van vrede en vooruitgang. Wanneer er een veldslag losbarst in haar dorp, stuit Reshmina op Taz, een gewonde Amerikaanse soldaat. Zal ze hem helpen — waarmee ze zichzelf en haar gezin in levensgevaar kan brengen?

‘Gratz' diep ontroerende verhaal schetst levendige beelden van het verlies en de angst van degenen die het trauma van 9/11 hebben meegemaakt.’ - Kirkus

9/11 - Hoe de wereld in een paar minuten kan veranderen verschijnt in augustus bij uitgeverij Kluitman.