Download gratis lesbrieven bij deze Kluitman-titelsWist je dat er bij verschillende Kluitman-boeken gratis lesbrieven beschikbaar zijn? Ideaal voor leerkrachten om met hun klas in gesprek te gaan over een boek, maar ook leuk voor thuis!

Rouw en afscheid nemen: Alles wat was van Stine Jensen (9+)
Alles wat was gaat over afscheid. Afscheid nemen van een persoon, een situatie, een huisdier, een plek… Alle kinderen krijgen ermee te maken, maar hoe ga je ermee om?
>Download hier de lesbrief bij Alles wat was.

Gezinsdynamiek: Hoe voed ik mijn ouders op? van Stine Jensen en Frank Meester (9+)
In dit boek komen allerlei probleemouders aan bod, zoals de telefoonouder, de overwerkte ouder, de te jong geklede ouder, de ruziënde ouder, de mijn-kind-is-geweldig-intelligent-­ouder en nog 15 onuitstaanbare vaders en moeders die wel een beetje opvoeding kunnen gebruiken!
>Download hier de lesbrief bij Hoe voed ik mijn ouders op.

Mediawijsheid: What the h@ck! van Maria Genova (10+)
Hoe kun je je tegen online gevaren beschermen? De 13-jarige André in What the h@ck gaat de strijd aan met cybercriminelen. Naast dit spannende verhaal staan er veel tips over online veiligheid in dit boek.
>Download hier de lesbrief bij What the h@ck.

Verslaving: De verleiding van Stine Jensen (12+)
Noor is totaal verslaafd aan haar telefoon. Terwijl ze op Instagram ziet hoe haar vriendinnen naar de meest exotische oorden ­vliegen, moet zij van haar moeder naar een afkickkamp.
>Download hier de lesbrief bij De Verleiding.

Tweede Wereldoorlog: D-day van Alan Gratz (12+)
6 juni 1944, D-day. De 16-jarige Dee Carpenter, een jonge Amerikaanse soldaat, zit in een boot richting de Franse kust. Dit is de dag waarop alles zal veranderen.
> Download hier de lesbrief bij D-day.

Peuters en kleuters: Sep van Ingeborg Bijlsma (3+)
De boeken over Sep zijn vrolijk en herkenbaar voor peuters en kleuters. Sinds kort heeft Sep ook een vriendinnetje: Fien!
> Download hier de lesbrief bij Sep is jarig
> Download hier de lesbrief bij Sep en de baby