Download gratis lesbrieven bij deze Kluitman-titelsWist je dat er bij verschillende Kluitman-boeken gratis lesbrieven beschikbaar zijn? Ideaal voor leerkrachten om met hun klas in gesprek te gaan over een boek, maar ook leuk voor thuis!

Filosofie van mooi en lelijk: Het grote boek van mooi en lelijk van Stine Jensen (8+)
Waarom vinden we iets mooi of juist lelijk? Vinden we allemaal hetzelfde mooi of is het echt zo dat smaken verschillen? Hoe kom je eigenlijk aan je smaak?
> Download hier de gratis lesbrief bij Het grote boek van mooi en lelijk.

Genderdiversiteit: Rick en George van Alex Gino (10+)
Melissa is geboren in het lichaam van een jongen die ze 'George' noemen. En Rick is nog nooit verliefd geweest, en kan zich ook niet voorstellen dat hij het ooit wel zal worden.
> Download hier de gratis lesbrief bij Rick.
> Download hier de gratis lesbrief bij George.

Rouw en afscheid nemen: Alles wat was van Stine Jensen (9+)
Alles wat was gaat over afscheid. Afscheid nemen van een persoon, een situatie, een huisdier, een plek… Alle kinderen krijgen ermee te maken, maar hoe ga je ermee om?
>Download hier de lesbrief bij Alles wat was (gratis).

Gezinsdynamiek: Hoe voed ik mijn ouders op? van Stine Jensen en Frank Meester (9+)
In dit boek komen allerlei probleemouders aan bod, zoals de telefoonouder, de overwerkte ouder, de te jong geklede ouder, de ruziënde ouder, de mijn-kind-is-geweldig-intelligent-­ouder en nog 15 onuitstaanbare vaders en moeders die wel een beetje opvoeding kunnen gebruiken!
>Download hier de lesbrief bij Hoe voed ik mijn ouders op.

Mediawijsheid: What the h@ck! van Maria Genova (10+)
Hoe kun je je tegen online gevaren beschermen? De 13-jarige André in What the h@ck gaat de strijd aan met cybercriminelen. Naast dit spannende verhaal staan er veel tips over online veiligheid in dit boek.
>Download hier de lesbrief bij What the h@ck.

Verslaving: De verleiding van Stine Jensen (12+)
Noor is totaal verslaafd aan haar telefoon. Terwijl ze op Instagram ziet hoe haar vriendinnen naar de meest exotische oorden ­vliegen, moet zij van haar moeder naar een afkickkamp.
>Download hier de lesbrief bij De Verleiding.

Tweede Wereldoorlog: D-day van Alan Gratz (12+)
6 juni 1944, D-day. De 16-jarige Dee Carpenter, een jonge Amerikaanse soldaat, zit in een boot richting de Franse kust. Dit is de dag waarop alles zal veranderen.
> Download hier de lesbrief bij D-day.

Tweede Wereldoorlog: Overleven na de holocaust van Ruth Gruener
Ruth overleefde de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog die zij als kind meemaakte. Maar ze bleven lange tijd haar leven bepalen.
> Download hier de lesbrief bij Overleven na de holocaust

Grenzen aangeven: 
Wanneer de zestienjarige Tabitha op een avond bij Dox en zijn vrienden is, loopt alles uit de hand. Tabitha weet niet meer precies wat er gebeurd is. Stemde ze toe? Of ging Dox over haar grenzen heen?
> Download hier de lesbrief bij Grenzeloos (via Lezenslessen, € 9,95).

Peuters en kleuters: Sep van Ingeborg Bijlsma (3+)
De boeken over Sep zijn vrolijk en herkenbaar voor peuters en kleuters. Sinds kort heeft Sep ook een vriendinnetje: Fien!
> Download hier de lesbrief bij Sep is jarig
> Download hier de lesbrief bij Sep en de baby