Dit jaar viert uitgeverij Kluitman het 20-jarig jubileum van de populaire voetbalserie Koen Kampioen


Op 12 maart 2023 bestaat Nederlands favoriete voetbalheld Koen Kampioen 20 jaar. Het jubileumjaar wordt ingeluid met de nieuwe titel voor 7+ De held van het veld. Niemand minder dan Cody Gakpo schreef het voorwoord voor dit boek.

Koen Kampioen is al vele jaren populair bij jongens en meisjes. Er is een serie voor 7+ en 9+, een verfilming in meer dan zes landen en inmiddels zijn er in totaal al meer dan 750.000 Koen Kampioen-boeken verkocht. Gedurende het jubileumjaar wordt de serie nog meer in het zonnetje gezet met onder andere (online) winacties, signeersessies, prijsacties en een samenwerking met PANNA! Magazine. Later dit jaar zullen er nog een jubileumeditie van diverse titels en een Koen Kampioen-doeboek verschijnen.

DE HELD VAN HET VELD
Koen is vastbesloten om de komende wedstrijd zijn eigen record te verbreken door zes doelpunten te maken. Maar dan raakt hij geblesseerd aan zijn enkel. Lukt het FC Top nog wel om te winnen zonder hun sterspeler? Gelukkig is er ook goed nieuws, want een van Koens favoriete spelers komt naar Nederland.

FRED DIKS
Fred Diks schrijft al 20 jaar over voetbalheld Koen Kampioen. Daarnaast schrijft hij de voetbalboeken 'Sam schiet’ voor jongere lezers. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn jarenlange ervaring als leraar op een basisschool en als voetbalverslaggever voor de Gelderlander.

IVAN & ILIA
Ivan & Ilia zijn niet alleen een illustratieduo, maar ook een stel. Samen hebben ze al vele mooie boeken gemaakt. Voor Kluitman illustreerden zij onder andere de boeken over koen Kampioen.

>> Kijk hier voor meer informatie over het nieuwe boek De held van het veld.
>> Kijk hier voor een overzicht van alle Koen Kampioen-boeken.