Carry Slee tekent contract voor nieuwe avontuurlijke fantasievolle kinderboekenserie (5+) bij KluitmanBestsellerauteur Carry Slee heeft het contract getekend voor een nieuwe kinderboekenserie voor 5+ bij uitgeverij Kluitman. Er worden meteen twee delen gelanceerd in de rijk geïllustreerde serie die ‘Brikkie’ gaat heten.


Kluitman-uitgever Mariska Budding: ‘Carry en ik hebben in het verleden jarenlang met heel veel plezier samengewerkt. Het is daarom vertrouwd én een feestje dat we nu weer samen aan deze serie voor 5+ kunnen werken. We zullen de jongere lezers en hun ouders trakteren op een fantasievolle serie over Pietje, die spannende avonturen beleeft in de oude auto Brikkie. Brikkie is van haar opa geweest. Avontuur en fantasie wisselen elkaar af, met de humor en vaart waar Carry Slee zo uniek in is. ‘Brikkie’ is voor dezelfde doelgroep als haar allereerste boek over de tweeling Rik & Roosje.’

CARRY SLEE
Carry Slee is de bekendste kinderboekenauteur van Nederland. Generaties groeiden op met haar populaire kinder- en jeugdboeken. Ze won wel tien keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Prijs van de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht en haar verhalen werden verfilmd. Van een aantal boeken is een musical gemaakt. Haar allereerste boek ging over de tweeling Rik & Roosje en was voor dezelfde doelgroep als ‘Brikkie’.

De eerste twee delen van ‘Brikkie’ verschijnen in 2023 bij uitgeverij Kluitman.

Auteursfoto: Jan Willem Kaldenbach