Bestsellerauteur Christine Linneweever komt met historische jeugdroman over het beroemde rijpaard Wexy


Komend voorjaar verschijnt bij uitgeverij Kluitman de derde historische jeugdroman van Christine Linneweever. Wexy, het spannende leven van een strijdros (10+) gaat over het bijzondere leven van Wexy, het rijpaard van prins Willem Frederik, en over de vijftienjarige Jan, die in de Koninklijke Stallen werkt.

1813, Den Haag. Jan (15) werkt in de Koninklijke Stallen. Daar maakt hij kennis met prins Willem Frederik (de latere koning Willem II) en zijn rijpaard Wexy. Als het nieuws bekend wordt dat Napoleon is ontsnapt van het eiland Elba, wordt er direct een flink leger samengesteld, deels aangevoerd door de Nederlandse Prins van Oranje. Tijdens de Slag bij Waterloo raken zowel de prins als Wexy gewond. Jan ontfermt zich over Wexy. Zal het hem lukken om Wexy te redden?

CHRISTINE LINNEWEEVER
Christine Linneweever weet alles van paarden. Ze werkte jarenlang als redacteur en fotograaf voor het vakblad De Paardenkrant. Ze is de auteur van de succesvolle Gouden paarden-serie, waarvan er inmiddels meer dan 220.000 exemplaren zijn verkocht. Ook schreef ze de succesvolle historische jeugdroman Het geheim van de Ravenhorst (nominatie Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury) en Altijd vluchten (shortlist Thea Beckmanprijs 2022).

>> Kijk hier voor meer informatie over Wexy, het spannende leven van een strijdros.