Bart Meijer en Michiel Eijsbouts werken aan humor handboek


Het creatieve duo Bart Meijer en Michiel Eijsbouts (van onder andere Het Klokhuis en de Beste Vrienden Quiz) werkt aan een nieuw boek voor uitgeverij Kluitman.

Het humor handboek voor kinderen is een kloek boek dat de jonge lezers opleidt tot echte humordeskundigen. De fantastische illustraties zijn van illustrator Roel Seidell.

HET HUMOR HANDBOEK
Iedere bladzijde van Het humor handboek (HHH) laat je lachen. Er is geen pagina zonder mop, raadsel of practical joke. Maar het is meer dan een moppenboek. Het handboek staat vol tips, stappenplannen, opdrachten, quizzen en wist-je-datjes. De grappenmaker die zijn kunsten wil verfijnen, vindt er ook uitleg over verschillende humorvormen; het cliché, sarcasme of de zelfspot. De lezer gaat zelf aan de slag om een goede grap te verzinnen en te vertellen, leert grappige tekeningen te maken onder leiding van de illustrator, een eigen limerick te schrijven en raadsels te bedenken. Dus of je het boek nu pakt voor een snelle grap of je echt even wilt verdiepen, je komt altijd aan je trek... es-aan-mijn-vinger.

BART MEIJER en MICHIEL EIJSBOUTS
Bart Meijer en Michiel Eijsbouts hebben meer dan 800 afleveringen gemaakt van de Beste Vrienden Quiz op NPO Zapp. Ze weten als geen ander hoe ze de doelgroep kunnen boeien en entertainen. Bart is presentator/programmamaker bij Het Klokhuis en Michiel heeft zijn humorsporen verdiend als redacteur/presentator bij De Speld. Samen reizen ze heel Nederland door om live-evenementen op te leuken met quizzen en hilarische bingo’s. Eerder schreven zij Lees dit boek niet! Dit boek won in 2021 de Hotze de Roosprijs voor het beste kinderboekendebuut.

Het humor handboek voor kinderen verschijnt in het najaar van 2022 bij uitgeverij Kluitman.