Aangrijpend verhaal 'De trein van vier over twaalf' verschijnt in januari


De trein van vier over twaalf (9+), geschreven door Conny Palmkvist, is een meeslepend en magisch verhaal waarin de 12-jarige Nicolaus erachter komt dat hij de tijd kan laten stilstaan vlak voordat zijn moeder overlijdt. Maar wat doe je dan? Kun je het verleden veranderen? Of de toekomst? Vanaf 25 januari 2024 is het boek in Nederland verkrijgbaar in een vertaling van Lammie Post-Oostenbrink. De rechten zijn inmiddels aan meer dan acht landen verkocht.

Onder de knop waar kelder op staat zit nog een knop, die mooi rood naar me knippert. Ik kan me niet herinneren dat ik die knop eerder heb gezien. Ik weet niet waarom ik het doe. Ik druk erop en wacht. De lift zoeft dicht en komt in beweging. Ik pak mijn telefoon, kijk hoe laat het is. Het is precies vier minuten over twaalf – 00.04 uur.

Wanneer de 12-jarige Nicolaus op de rode knop drukt, komt de tijd stil te staan; precies twee minuten voordat zijn moeder overlijdt. Nicolaus krijgt de mogelijkheid om met een speciale trein door de tijd reizen. Kan hij alles waar hij spijt van heeft terugdraaien? Kan hij zijn moeder waarschuwen en zo de toekomst veranderen?

CONNY PALMKVIST
Conny Palmkvist is schrijver, redacteur en literatuurcriticus. Hij heeft al verschillende romans voor volwassenen geschreven en daar diverse prijzen mee gewonnen. Zijn kinderboekendebuut Mijn vijf regels voor het leven werd in 2021 gepubliceerd en zeer lovend ontvangen. De trein van vier over twaalf is Conny’s tweede kinderboek. De auteur woont met zijn gezin in Helsingborg, in het zuiden van Zweden.

>> Kijk hier voor meer informate over De trein van vier over twaalf.