Manuscripten

Richtlijnen voor het insturen van een manuscript

Hebt u een manuscript geschreven, stuurt u deze dan per post en niet per e-mail naar:

Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
Postbus 9000
1800 GR Alkmaar

Manuscripten blog van redacteur Paulien

Wij nemen geen manuscripten in behandeling die handgeschreven zijn. Zorg dat u altijd een kopie stuurt, want in principe worden manuscripten niet geretourneerd.
Als u illustraties wilt opsturen, verzoeken wij u hiervan kleurenkopieën aan te leveren. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor het zoekraken van uw manuscript of illustraties.

Wij vragen om
– een synopsis, met korte inhoud en plot, en een introductie van de personages
– titel, genre
– de eerste twee hoofdstukken

Verder ontvangen wij graag een begeleidende brief met een korte persoonlijke omschrijving van uzelf, waarbij wordt vermeld: uw naam en adres, en uw e-mailadres.

Zodra wij uw werk hebben ontvangen, mailen wij u een ontvangstbevestiging.
Vervolgens bekijken wij vrijblijvend uw manuscript, waarna u per mail een reactie van ons ontvangt. Aangezien wij dagelijks veel manuscripten binnen krijgen, kan dit enkele maanden duren.
Er kan niet worden gecorrespondeerd over afwijzingen.
Wanneer u uw kopie van het manuscript of de illustraties retour wilt ontvangen, stuurt u dan een aan uzelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde retourenvelop mee.

Voor een uitgebreid beoordelingsrapport zou u zich met uw manuscript kunnen wenden tot een scriptbeoordelingsbureau. Op internet kunt u hierover informatie vinden.