1865 niet sichtbaar
2796 niet sichtbaar
2841 niet sichtbaar
2842 niet sichtbaar
nieuwste order_selected


  
    
    
    
    

    
    
    
    				
						
			
			
			
					Kluitman - Terry Deary
				
						
				
									
		
						
									
			
			

			

			
		    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

		
		
    
		
    

    
    
    
    
    
    
  
  

Terry Deary

Terry Deary werd in 1946 geboren in Sunderland in het noordwesten van Engeland. Na zijn middelbare school volgde hij een opleiding tot leraar. Twee jaar lang gaf hij les op een basisschool. Daarna gaf hij nog twee jaar toneellessen. In 1972 werd hij acteur van beroep. Naast het acteren schreef en regisseerde hij kindervoorstellingen.

In 1975 begon hij met het schrijven van boeken. Hij gebruikte daarvoor eerst zijn meest succesvolle theatervoorstellingen die hij voor kinderen had geschreven. Vroeger wilde Terry Deary altijd beroepsvoetballer of cricketspeler worden. Cricket speelt hij nog steeds, maar gewoon voor de lol en niet professioneel. Hij leest graag geschiedenisboeken over hoe men vroeger leefde en gebruikt dat in zijn boeken. In zijn verhalen komen ook vaak mensen voor die hij in het echt kent, maar hij vertelt nooit wie het zijn.

Terry Deary vindt het schrijven van boeken een leuk beroep, orndat hij dan zelf kan beslissen wanneer en hoe lang hij werkt. Vaak schrijft hij wel 8000 woorden per dag. Hij heeft ondertussen al meer dan 100 boeken geschreven! Terry Deary houdt zich nu bezig met verschillende projecten voor tv, radio en film.

Terry Deary

Waanzinnig om te weten 

Waanzinnig om te weten - De gruwelijke geschiedenis van de hele wereld

Leeftijd: 8+

€ 17,99