687 niet sichtbaar
1898 niet sichtbaar
1901 niet sichtbaar
nieuwste order_selected


  
    
    
    
    

    
    
    
    				
						
			
			
			
					Kluitman - Nicolle Christiaanse
				
						
				
									
		
						
									
			
			

			

			
		    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

		
		
    
		
    

    
    
    
    
    
    
  
  

Nicolle Christiaanse

'Mijn naam is Nicolle Christiaanse. Samen met mijn man Joost woon ik in een romantisch, klein boerderijtje net buiten Oisterwijk. We hebben drie kinderen, twee kleinkinderen en veel huisdieren: de honden Freek en Noortje, poes Tessie en de pony’s Fritske en Jorrin.

Deze dieren zijn onze beste vrienden en we beleven samen veel avonturen. Als ik thuis ben zijn Freek en Noortje altijd bij me in de buurt. Tijdens het schrijven liggen ze naast me en wachten ze braaf tot ik klaar ben. Nou ja, braaf… Soms duurt het ze te lang, dan gaan ze net zo lang aandacht trekken tot ik mee naar buiten ga. Zij zorgen ervoor dat ik nooit te lang voor mijn computer blijf zitten.

Zodra we buiten zijn, komen Jorrin en Fritske even kijken. Vaak hinniken ze dan ook. Jorrin is een Paso Peruano. Hij is heel gevoelig, lief en hij rijdt heerlijk. Fritske is een Shetlander. Hij houdt van mensen. Borstelen, knuffelen, wandelen en op bezoek gaan in de boekenwinkel of het bejaardentehuis vindt hij heerlijk.

Ik ben geboren op 10 maart 1964 en opgegroeid in Tilburg. In die stad ging ik naar de basisschool en naar het VWO. Daarna heb ik gestudeerd voor drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Als therapeute begin je meestal een praktijk, maar dat paste niet bij mij. Schrijven vond ik veel leuker, dus ging ik daarmee aan de slag. Mijn allereerste succes was een kort leesverhaal, dat in 1997 verscheen in het tijdschrift ‘Donald Duck’. Sindsdien werk ik voor meerdere uitgeverijen. In ‘Penny’ en andere tijdschriften verschijnen leesverhalen, informatieve teksten, interviews en strips die zijn getekend volgens mijn scripts.'