1749 niet sichtbaar
2790 niet sichtbaar
nieuwste order_selected


  
    
    
    
    

    
    
    
    				
						
			
			
			
					Kluitman - Kees de Boer
				
						
				
									
		
						
									
			
			

			

			
		    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

		
		
    
		
    

    
    
    
    
    
    
  
  

Kees de Boer

Kees de Boer is een Nederlands striptekenaar, cartoonist en illustrator. Na een niet afgemaakte studie aan de grafische MTS in Amsterdam, sloot Kees zich op zijn kamertje een paar jaar van de buitenwereld af om strips te leren maken voor de Eppo. Zijn debuut strip heette Max laadvermogen.

Zijn tweede strip Sidi en Smook, op tekst van Rolf Hartog van Banda, stond in de Donald Duck. Verder schreef hij mee aan Het Felix Flux museum, en tekende hij cartoons en illustraties voor diverse jeugdbladen, zoals: Okkie, Jippo, Taptoe en Hallo You! en de Moppentrommel voor de Donald Duck.

Kees de Boer maakte ook illustraties en cartoons voor tijdschriften voor volwassenen, zoals: Panorama, De Humanist en Esta. Illustraties Kees heeft veel boeken geïllustreerd, onder andere voor: Martha Heesen, Lydia Rood, Reggie Naus, Enne Koens, Aart Staartjes, Jacques Vriens en Jan Paul Schutten. De meeste prentenboeken van zijn hand zijn geschreven door Tjibbe Veldkamp. Hun debuut als duo begon met Tim op de tegels. Het duo ontving daarvoor de Kinderboekenwinkelprijs in 2005. In 2011 maakten ze samen het kinderboekenweekgeschenk Bert en Bart redden de Wereld.

Verder houd Kees van toneelspelen en maakt hij, samen met zijn broer, kinderaccessoires, meubels en kijkkastjes onder de naam Draw and Saw.

Kees de Boer

 

1000 Beestachtig goeie moppen

Leeftijd: 7+

€ 12,99
Kees de Boer

 

Lachebekken

Leeftijd: 7+

€ 8,99
Kees de Boer

 

Nog een mop, Bob!

Leeftijd: 6+

€ 9,99
Kees de Boer

 

Lolbroeken

Leeftijd: 7+

€ 8,99