nieuwste order_selected


  
    
    
    
    

    
    
    
    				
						
			
			
			
					Kluitman - Jowi Schmitz
				
						
				
									
		
						
									
			
			

			

			
		    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

		
		
    
		
    

    
    
    
    
    
    
  
  

Jowi Schmitz

Jowi Schmitz werkt net zo makkelijk aan een boek over solidariteit in de metaalsector (verschijningsdatum: 2016) als aan een boek over bootbewoners in Amsterdam (2014).

Maar het liefst verzint ze de verhalen zelf, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ze debuteerde in 2005 met Leopold, een roman die verscheen bij uitgeverij Cossee. Haar tweede roman Kus van je zus verscheen twee jaar later bij dezelfde uitgeverij en werd genomineerd voor de BNG prijs.

In 2012 werd het jeugddebuut van Schmitz: Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen bekroond met de Vlag en Wimpel, daarna kreeg het ook nog de Luchs-prijs van Die Zeit en Radio Bremen. In 2013 verscheen haar kinderthriller Schat onder de stad. De blog die ze bijhield over haar te vroeg geboren zoon verscheen in 2014 en won de Inktslaafliteratuurprijs 2014.

Stan en de negen rovers (oktober 2015) is een feestje. Om te vieren dat lezen leuk is, en omdat er nooit genoeg rovers kunnen zijn (want rovers vinden schatten). Jowi Schmitz geeft ook les aan de Schrijversacademie, organiseert een kinderfilosofiefestival en wil graag een animatiefilmpje maken. Tevens schrijft ze een column voor het Schrijven Magazine, over hoe dat moet, schrijven. www.jowischmitz.nl

Jowi Schmitz

Leren lezen met Kluitman 

Spuit Elf - Spuit Elf is nummer 1
€ 7,99
Jowi Schmitz

Kluitman-novelles 

Slipjacht

Leeftijd: 14+

€ 10,99