771 niet sichtbaar
2779 niet sichtbaar
2840 niet sichtbaar
2844 niet sichtbaar
2852 niet sichtbaar
nieuwste order_selected


  
    
    
    
    

    
    
    
    				
						
			
			
			
					Kluitman - Harmen van Straaten
				
						
				
									
		
						
									
			
			

			

			
		    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

		
		
    
		
    

    
    
    
    
    
    
  
  

Harmen van Straaten

"Harmen van Straaten (1961) was altijd al gek op tekenen. ""Als kind won ik kleurwedstrijden. Maar ik dacht toen dat tekenen 'stom' was. Dat iedereen dat kon en dat je ook andere dingen moest kunnen."" Daarom ging Harmen rechten studeren in Leiden.

Na zijn studie werd hij docent Recht aan de HEAO in Amsterdam. Maar dat werk beviel hem niet, en dus begon hij in zijn vrije tijd kinderboeken te illustreren. Nadat hij een paar jaar het illustreren had gecombineerd met zijn baan als jurist, besloot hij om de sprong te wagen en zijn brood te gaan verdienen als illustrator.

Harmen heeft nu een mooie studio aan een gracht in Amsterdam en hij werkt voor uitgeverijen in Nederland, Belgiƫ, Groot-Brittanniƫ en Duitsland. Er zijn al meer dan tweehonderd boeken verschenen met zijn illustraties. Hij maakt ook animatiefilmpjes voor Sesamstraat.

In 2001 heeft Harmen een belangrijke internationale prijs gewonnen voor zijn illustraties in het prentenboek 'Een opa om nooit te vergeten'.

De laatste jaren is Harmen niet alleen bezig met het illustreren van kinderboeken, hij schrijft ze ook. Het allereerste boek dat hij zelf geschreven heeft, is 'Piraten', dat bij Kluitman is verschenen.