nieuwste order_selected


  
    
    
    
    

    
    
    
    				
						
			
			
			
					Kluitman - Alison Leslie Gold
				
						
				
									
		
						
									
			
			

			

			
		    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    

		
		
    
		
    

    
    
    
    
    
    
  
  

Alison Leslie Gold

Alison Leslie Gold is geboren op 13 juli 1945 in New York City (Amerika). Na de middelbare school studeerde ze aan verschillende universiteiten: de University of North Carolina, de New School for Social Research in New York en de University of the Americas in Mexico City. Schrijven deed Alison altijd al graag en met haar werk won ze een aantal prijzen. Toch heeft ze van schrijven pas haar beroep gemaakt toen ze 35 was.

Alison schrijft hoofdzakelijk voor volwassenen. Het eerste boek dat van haar uitkwam, schreef ze samen met Miep Gies, die Anne Frank en de andere onderduikers tijdens de oorlog een tijdlang verborgen wist te houden. Over haar boeken heeft Alison een keer gezegd: ‘Mijn boeken zijn mijn kinderen. Ik heb vijf boeken uitgegeven. Van elk boek hou ik op een andere manier. Elk boek heeft sterke en zwakke punten, die ik als ouder heel goed overzie.’

Zelf leest Alison het liefste boeken die zich afspelen in het verleden, in Europa, en die een beetje diepgang hebben. Alison heeft een zoon, twee zussen, een (geadopteerd) Chinees nichtje, een broer en twee kaketoes met oranje vlekken op hun kop die Fanny en Puccini heten. Haar hobby’s zijn lezen, reizen, zwemmen en ze maakt graag lange wandelingen. Alison heeft een hekel aan mensen die te hard rijden, aan mensen die onvriendelijk zijn tegen kinderen en aan aardbevingen. En de mensen die Alison graag eens zou willen ontmoeten? Dat zijn Jacob (uit het Oude Testament), Marina Tsvetaeva (een Russische dichteres), Tina Turner en Johannes Vermeer (de beroemde schilder).