ivan & ilia

ivan & ilia zijn een illustratorenduo. Ze zijn niet alleen collega’s van elkaar, maar ook vriend en vriendin. Ivan Lodde is op 29 januari 1968 geboren in Maastricht en Ilia Frins op 18 augustus 1971 in Heerlen.

Ze wonen aan de rand van Maastricht in een verbouwde schuur, waar vroeger koeien en varkens in stonden. Nu lopen er, behalve Ivan en Ilia, twee poezen en twee honden rond. Ivan en Ilia kennen elkaar van school. In Sittard deden ze allebei de vrije studierichting illustratieve vormgeving. Ilia studeerde af in 1993, Ivan in 1994. Na school is Ilia meteen voor zichzelf begonnen. Ze tekende toen nog handmatig. Ivan wilde liever digitaal tekenen. Hij heeft Ilia moeten overhalen om dat ook te gaan doen.

En vanaf die tijd, in 1997, zijn ze samen gaan werken. Ze combineren nu het handmatige met het digitale. Behalve voor leesboeken tekenen ze ook voor geboortekaartjes, wenskaarten, cd-roms, schoolboeken, speelgoed en tijdschriften. Wat ze graag nog eens willen doen, is mooie prentenboeken maken. Behalve van tekenen houden ze van tuinieren, wandelen en astronomie. Als Ivan in zijn vrije tijd in zijn groententuin werkt of computerspelletjes speelt, gaat Ilia lezen, doet ze aan astrologie of maakt ze kleren.

Wat Ilia absoluut niet lekker vindt zijn champignons. Maar voor ijs kun je haar ’s nachts wakker maken. Ivan vindt een tomaten-aubergineschotel heel erg lekker. Hij kan niks verzinnen wat hij niet lust.

  • Nieuws
  • Gerelateerde boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.