Wil Vening

Wil Vening werd als Wil de Groot geboren in Leeuwarden op 17 mei 1924. Zij woonde toentertijd aan Het Kanaal. Na de lagere school heeft ze op de Huishoudschool een opleiding gevolgd voor kinderverzorging. Dat was tijdens de Tweede Wereldoorlog, en die tijd heeft veel invloed gehad op haar leven.

Haar vader was gedurende de oorlog bedrijfsleider van de elektriciteitscentrale. Voortdurend leefde de familie van Wil in angst voor bombardementen. Wil Vening trouwde na de oorlog met een onderduiker. Schrijven deed ze toen nog helemaal niet. Toch dacht Wil als kind al dat ze ooit boeken zou gaan maken. Als ze naar de voorbijvarende schepen stond te kijken bedacht ze dat ze daar ‘later’ over wilde gaan schrijven.

Het liep allemaal een beetje anders. Wil trouwde en zij en haar man kregen drie kinderen. Pas toen het jongste kind naar de kleuterschool ging, was er weer tijd voor andere dingen, zoals schrijven! Zo begon Wil verhalen te schrijven in het Drents, want ze woonde destijds in Aalden in Drenthe. Later schreef ze ook jeugdboeken, die door Uitgeverij Kluitman werden uitgegeven. Voor volwassenen schreef Wil Vening historische romans.

Sinds het begin van de jaren ’90 schreef Wil Vening vooral boeken (‘eigentijdse romans’) voor volwassenen, over de problemen van het ouder worden. Wil hield naast schrijven ook erg van tekenen.

Wil Vening is op 22 januari 2006 op 81-jarige leeftijd in Groningen overleden.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.