Tony de Saulles

Tony de Saulles woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Cheltenham, Engeland. Hij houdt van wandelen en speelt graag squash. Samen met Nick Arnold (schrijver van Waanzinnig om te Weten-boeken) heeft hij een prijs gewonnen voor Wetenschappelijke Boeken.

Interview met Tony de Saulles:

Kunt u een geheim over uzelf vertellen?
Ik vind tekenen echt heel erg moeilijk. Mensen denken vaak dat illustratoren iets bedenken en het zo op papier zetten maar zo gaat het, in ieder geval bij mij, niet. De ideeën komen wel snel, maar om ze dan te tekenen… dat vind ik echt heel moeilijk!

Wilde u altijd al tekenaar worden?
Ja, maar ik realiseerde het me pas toen ik een paar andere banen had gehad. Ik heb gestudeerd voor grafisch ontwerper en moest logo’s, posters en advertenties ontwerpen. Maar in elk ontwerp zat wel een illustratie. Misschien wilde ik toen eigenlijk al illustrator worden.

Wie inspireerde u om illustrator te worden?
Mijn moeder moedigde me aan om naar de kunstacedemie te gaan. Ze zei nog net niet ‘Omdat je nergens anders goed in bent!’ maar dat dacht ze vast wel. Ik denk dat ze gelijk had!

Over welk onderwerp hoopt u dat het volgende deel van Waanzinnig om te Weten dat u gaat illustreren gaat?
Graag nog veel meer boeken over dieren! Er bestaan nog veel meer rare en bijzondere beesten die diep in de oceaan zwemmen en ik wil ze allemaal wel tekenen. Er wordt ook wel eens vergeten dat wetenschap zich overal om ons heen bevindt. Van het eten van ons ontbijt tot een spelletje voetbal: spijsvertering, voeding, zwaartekracht, materialen, ademhaling, zicht. Het is echt overal! Misschien kan er een boek komen over het dagelijks leven?

Welk advies wilt u kinderen meegeven die illustrator willen worden?
Oefenen, oefenen en nog eens oefenen! Dat is de beste manier om het te leren. Kijk naar het werk van andere illustratoren en teken het na. Kijk naar de verschillende manieren waarop ze gezichten, handen, dieren e.d. tekenen en probeer dat zelf ook. Elke keer dat je iets natekent, leer je iets nieuws. Na een tijdje zul je merken welke stijl van tekenen het beste bij je past en dan tekenen je al snel nieuwe illustraties in je eigen stijl!

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.