Rosie Rushton

Rosie Rushton is geboren op 11 november 1945 in Brighton (Sussex), Engeland. Ze heeft drie dochters en drie kleinkinderen. In 1982 begon ze met schrijven. Eerst heeft ze voor kranten geschreven, en in 1990 schreef ze haar eerste boek. Rosie vond het op de basisschool al leuk om verhalen te schrijven en te vertellen. Ze vond het zelfs zo leuk, dat ze een keer op school heel erg straf heeft gekregen omdat ze twee klasgenoten de stuipen op het lijf had gejaagd met haar griezelverhalen!

Haar ideeën voor boeken haalt ze overal vandaan. Ze haalt inspiratie uit jongeren door de jeugdgroepen die ze leidt, van haar eigen ervaringen als moeder, ze haalt ideeën uit kranten en bladen en uit het afluisteren van gesprekken.

Tips  van Rosie voor aanstaande schrijvers:

 

  • Geef nooit op! Haar eerste boek werd tien keer teruggestuurd voordat een uitgever het eindelijk wilde uitgeven.
  • Wees geïnteresseerd in mensen! Je kunt niet voor iemand schrijven van wie je niet weet wat hem bezighoudt.
  • Schrijf elke dag iets: schrijf brieven, hou een dagboek bij, schrijf op wat je je wiskundeleraar graag eens midden in z’n gezicht zou willen zeggen… Het maakt niet uit wát je schrijft, áls je maar schrijft!

 

De mooiste herinneringen heeft Rosie aan de geboorte van haar drie dochters, de huwelijksdag van haar twee dochters die zijn getrouwd en het moment waarop ze haar eerste boek gedrukt en wel in handen kreeg. Het schiereiland Roseland in Cornwall, vindt ze één van de fijnste plekken op de wereld omdat ze daar rust vindt. Maar Rosie gaat ook graag naar India, vanwege de spiritualiteit die ze daar voelt. Haar hobby’s zijn: paardrijden, tennis, lezen, wandelen – vooral in de heuvels -, lekker eten met goede vrienden, reizen en naar het theater gaan. Vroeger wilde Rosie correspondente voor de BBC (Engelse televisie) worden.

Als ze geen schrijfster was geworden, dan was ze spraaktherapeute (speciaal voor kinderen) geworden. ‘Met elkaar communiceren is belangrijk voor je ziel en voor je geest, en ik zou diegenen die moeite hebben met praten daar heel graag mee willen helpen.’

Rosie Rushton heeft een eigen site in het Engels www.rosierushton.com.

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.