Kees de Boer

Kees de Boer is een Nederlands striptekenaar, cartoonist en illustrator. Na een niet afgemaakte studie aan de grafische MTS in Amsterdam, sloot Kees zich op zijn kamertje een paar jaar van de buitenwereld af om strips te leren maken voor de Eppo

Zijn debuut strip heette Max laadvermogen. Zijn tweede strip Sidi en Smook, op tekst van Rolf Hartog van Banda, stond in de Donald Duck. Verder schreef hij mee aan Het Felix Flux museum, en tekende hij cartoons en illustraties voor diverse jeugdbladen, zoals: Okkie, Jippo, Taptoe en Hallo You! en de Moppentrommel voor de Donald Duck. Hij maakte ook illustraties en cartoons voor tijdschriften voor volwassenen, zoals: Panorama, De Humanist en Esta.

Illustraties

Kees heeft veel boeken geïllustreerd, onder andere voor: Martha Heesen, Lydia Rood, Reggie Naus, Enne Koens, Aart Staartjes, Jacques Vriens en Jan Paul schutten.
De meeste prentenboeken van zijn hand zijn geschreven door Tjibbe Veldkamp. Hun debuut als duo begon met Tim op de tegels. Het duo ontving daarvoor de Kinderboekenwinkelprijs in 2005. In 2011 maakten ze samen het Kinderboekenweekgeschenk Bert en Bart redden de Wereld.
Verder houd Kees van toneelspelen en maakt hij, samen met zijn broer, kinderaccessoires, meubels en kijkkastjes onder de naam Draw and Saw.

Kees de Boer Boeken Bekijk alle boeken

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.